Εκκλησία – κυβέρνηση της Αριστεράς: Tο «διαζύγιο» μιας βραχύβιας σχέσης

0


Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια διαφορετική συνάντηση. Θα βρεθεί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να συζητήσουν για το προσφυγικό αλλά και για τα ανοικτά θέματα Εκκλησίας – Κράτους. Όπως είναι γνωστό η Εκκλησία στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ διά της πλαγίας και η...Δεξιά του Κυρίου έγινε αίφνης... Αριστερά. Προφανώς και οι ιεράρχες πλανεύτηκαν από τις υποσχέσεις του Τσίπρα και τώρα βλέπουν ότι έχουν κάνει μέγα λάθος.

Χωρίς να τολμά η κυβέρνηση να αγγίξει την ουσία των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους (π.χ. να θέσει θέμα διαχωρισμού ο οποίος ήταν πάγια υπόσχεση της Αριστεράς), έχει αρχίσει να προκαλεί την οργή της Αρχιεπισκοπής με μια σειρά από παρεμβάσεις που είναι εκτός των συμπεφωνηθέντων. Άλλωστε η προεκλογική συμφωνία έλεγε «δεν θα μας πειράξετε σε μια σειρά από καυτά θρησκευτικά θέματα και θα βοηθήσετε στο εκκλησιαστικό real estate και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τώρα, όμως, που άνοιξε θέμα θρησκευτικών ο Φίλης, τώρα που το σύμφωνο συμβίωσης είναι πραγματικότητα και ήδη κάποιοι επεξεργάζονται σχέδια για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και τώρα που ο υπουργός Παιδείας δεν έχει με τι άλλο να ασχοληθεί και κάνει πολεμική στην Εκκλησία (δήθεν με προοδευτικό πρόσημο) τα πάντα άλλαξαν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιερώνυμος είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με το διπλό παιχνίδι που του έπαιξε ο Τσίπρας και ενδεχομένως να επισημοποιήσει το «διαζύγιό» του με την Αριστερά της αφασίας. Η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτε από αυτά που τους είχε τάξει, ούτε καν την αμοιβαία ουδετερότητα, προβαίνοντας μάλιστα σε μονομερείς ενέργειες που από την Εκκλησία θεωρούνται casus belli. Ο Αρχιεπίσκοπος, αν και μετριοπαθής άνθρωπος, δέχεται ισχυρές πιέσεις στην Ιεραρχία, όχι μόνο από τους ακραίους μητροπολίτες αλλά και από κεντρώους, συντηρητικούς αλλά ταυτόχρονα φωτισμένους ποιμένες που βλέπουν ότι η κυβέρνηση της αριστεράς κάνει συνεχείς παρεμβάσεις που θεωρούνται εχθρικές.

Έτσι, λοιπόν, η αυριανή συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία να... επιβεβαιωθεί το καλό κλίμα αλλά στο παρασκήνιο να πέσουν πολλά... «καντήλια» κατά το κοινώς λεγόμενο. Άλλωστε, με τόσες εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους στην Ελλάδα η αλλοίωση του θρησκευτικού συναισθήματος θεωρείται δεδομένη. Ήδη κάποιες «προοδευτικές» φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ πιέζουν για την ίδρυση όχι μόνος ενός αλλά περισσότερων μουσουλμανικών τεμενών επικαλούμενοι ξανά... ανθρωπιστικούς λόγους και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Σε κάθε περίπτωση το «διαζύγιο» μιας βραχύβιας σχέσης εκκλησίας – κυβέρνησης της Αριστεράς θα βγει σύντομα με μοναδική χαμένη την πρώτη αφού ο Τσίπρας κερδισμένος βγήκε. Αν θα ξαναβγεί αυτό είναι θέμα που θα τον απασχολήσει αργότερα, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα πρέπει να ελπίζει στο χριστεπώνυμο πλήθος όσες φορές κι αν κάνει το σταυρό του, όσες φορές κι αν πάει στο Αγιο Όρος.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκκλησία – κυβέρνηση της Αριστεράς: Tο «διαζύγιο» μιας βραχύβιας σχέσης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator