Τσίπρας: Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

0Με επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία και φαρισαϊσμό, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Δικαιοσύνη λέγοντας ότι το σύστημα θεσμικής και παραθεσμικής εξουσίας θέριεψε περισσότερο στα χρόνια της κρίσης και προειδοποιώντας ότι στην συνέχεια της ομιλίας του θα κάνει συγκεκριμένες αποκαλύψεις για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που του έδωσε την δυνατότητα να προκαλέσει την συζήτηση στην Βουλή γιατί όπως είπε “Δεν πρέπει να παραδοθούν στην λήθη και να ξεχαστούν τα έργα και ημέρες τις προηγούμενης κυβέρνησης”.

Η ΝΔ, συνέχισε, με αφορμή μία δήθεν αποκάλυψη για μία δήθεν παρέμβαση μας στην Δικαιοσύνη νόμισε ότι θα δημιουργήσει θόρυβο και θα κερδίσει τις εντυπώσεις. “Δεν πρόκειται για αφέλεια, πρόκειται για θράσος και αλαζονεία. Ταιριάζει το ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές. Ανοίγετε το κουτί της Πανδώρας και θα υποστείτε στραπάτσο” είπε προς τη ΝΔ και πρόσθεσε ότι σήμερα θα ακουστούν πολλά.

Είπε ότι η ΝΔ είναι ένας ταλαιπωρημένος θεσμός από κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, από παρεμβάσεις θεσμικές και εξωθεσμικές. Η πολυνομία και η κακονομία δεν είναι αποτελέσματα της διαχειριστικής ανικανότητας ή της άγνοιας, είναι αποτέλεσμα μίας βαθιάς γνώσης του τρόπου που λειτουργεί το νομικό σύστημα. Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι η προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την Δικαιοσύνη δεν συνιστά παρέμβαση της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στην συνομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη. Στην συγκεκριμένη υπόθεση τρεις δικογραφίες οδηγήθηκαν στο αρχείο είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι προκύπτουν τρία ερωτηματικά.

Το πρώτο ερώτημα είναι ποιός ζήτησε την συνάντηση, ο υπουργός ή η εισαγγελέας; Πριν από αυτό, ποιος αφαίρεσε τις δικογραφίες που αφορούσαν τον επιχειρηματία Βγενόπουλο, ώστε να φθάνουν στα χέρια της Τσατάνη; Επίσης, συνέχισε ο κ.Τσίπρας, ο εποπτεύων αντεισαγγελέας διαφθοράς γνωμοδοτεί ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς είναι αρμοδιότητας του εισαγγελέα διαφθοράς. Ο ίδιος άνθρωπος μέσα σε οκτώ μήνες αναθεώρησε ολοσχερώς την άποψή του.

«Ποια όμως ήταν η παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: Η έκφραση γνώμης για την αφαίρεση της αρμοδιότητας από τον εισαγγελέα. Είναι αυτό παρέμβαση; Όταν μάλιστα για την υπόθεση Βγενόπουλου έχει διαμαρτυρηθεί ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης με επιστολή του στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις δανειακές συμβάσεις που συνάψαν οι τράπεζες με τα πολιτικά κόμματα και τα "χρεοκοπημένα Μέσα Ενημέρωσης" θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε στην ομιλία του στην Βουλη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το πόρισμα θα υπάρξει μέχρι το τέλος Μαΐου.

Στον χώρο των πολιτικών κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης θα υπάρξει "νόμος και τάξη" είπε ο κ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα "θαλασσοδάνεια των κομμάτων" και στα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

"Τα χρέη του κόμματός σας ανέρχονται στα 210 εκατομμύρια ευρώ", είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρενέβη από τα έδρανα λέγοντας ότι "εμείς τα δώσαμε στην δημοσιοότητα" για να τους απαντήσει ο πρωθυπουργός: "Μπράβο σας που έχετε χρεοκοπημένο κόμμα και θέλετε να συνεχίσετε και να χρεοκοπήσετε την χώρα". Απευθυνόμενος προς το ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα δικά του χρέη ανέρχονται σε 111 εκατομμύρια ευρώ με στοιχεία του 2013. Είπε ακόμη ότι για να πάρουν τα δάνεια από τις τράπεζες, τα κόμματα είχαν βάλλει σαν εγγυήσεις τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις. "Είχαν προεξοφλήσει ότι εσαεί τα κόμματά τους θα έπαιρναν τα ποσοστά αυτά που θα τους εξασφάλιζαν αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις. Και όμως βρέθηκαν στελέχη τραπεζών που δέχθηκαν και τους χορήγησαν δάνεια με αυτούς τους όρους", είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι "Τα θαλασσοδάνεια αφορούν είτε τα κόμματά σας είτε κάποιους χρεοκοπημένους μιντιάρχες".

Αναφέρθηκε όμως και σε τροπολογία που είχε την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη "για τη νομιμοποίηση των τριγωνικών σχέσεων Μέσων Ενημέρωσης, Πολιτικής εξουσίας και τραπεζών που είχε στοιχίσει ένα δις ευρώ".

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Με προσωπική επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη έκλεισε την πρωτολογία του στην Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αναφέρθηκε στο  “σκάνδαλο των σκανδάλων της μεταπολίτευσης” όπως το χαρακτήρισε και εξήγησε: “Αναφέρομαι στο μεγάλο σκάνδαλο της Ζίμενς και στον απαράδεκτο εξωδικαστικό συμβιβασμό ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και στην Ζίμενς που προσπάθησε να περάσει από την  Βουλή η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αρχικά υποχώρησαν υπό την κατακραυγή. Τελικά όμως κυρώθηκε από την Βουλή και υπογράφηκε εκπροσθέσως. Μόλις 200 εκατομμύρια ευρώ πλήρωσε η Ζίμενς με αυτόν το συμβιβασμό, όταν η Εξεταστική Επιτροπή του 2010 είχε υπολογίσει την ζημιά του δημοσίου σε 2 δις ευρώ”. Η κυβέρνηση, συνέχισε ο πρωθυπουργός θα συγκροτήσει επιτροπή εμπειρογνωμώνων για την επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού και απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κάλεσε να συμμετάσχει λέγοντας: “Οι γνωριμίες σας και οι επαφές σας με στελέχη μπορούν να αποβούν χρήσιμες. Σας καλώ λοιπόν να συμμετάσχετε σε αυτή την Επιτροπή”.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση Παπασταύρου: “Η υπόθεση Παπασταύρου αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα, σύμβολο του ξεπεσμού του παλιού πολιτικού συστήματος. Σύμφωνα με έγγραφα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά φαίνεται να μην ήταν μόνο ο διαχειριστής των λογαριασμών της λίστα Λαγκάρντ αλλά σαν ιδιοκτήτης του λογαριασμού. Από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία με τις Παρθένες Νήσους φαίνεται να προβαίνει σε ενέργειες για να εμφανιστεί σαν διαχειριστής του λογαριασμού”. Επικεντρώνοντας τα πυρά του ξανά στον κ. Μητσοτάκη είπε: “Το κρίσιμο πολιτικό ερώτημα κ. Μητσοτάκη που αφορά εσάς και όχι τον κ. Σαμαρά, που δεν καταδέχθηκε να είναι στην σημερινή συζήτηση, είναι γιατί καλύπτετε το δίδυμο Σαμαρά-Παπασταύρου και γιατί δεν παίρνετε αποστάσεις. Γιατί τον καλύπτετε τον κ. Παπασταύρου σαν να είναι δικός σας συνεργάτης ή σαν να είναι δικός σας συνεταίρος; Όπως πρέπει να απαντήσετε και για την υπόθεση των εκβιαστών, γιατί αποδεικνύεται ότι οι σχέσεις του κυκλώματος των εκβιαστών με τη ΝΔ ήταν τουλάχιστον στενές σχέσεις.  Αντί να απειλείτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους με δικαστικές διώξεις καλύτερα να δώσετε εξηγήσεις για τις υπηρεσίες που πρόσφερε ο κ. Μουσάς σε παράγοντες του κόμματός σας και για τις ποιές υπηρεσίες εκδόθηκαν τα τιμολόγια στον κ. Μαυρίκο”.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι “πρέπει να τελειώσει τη ντροπή του νόμου περί ευθύνης υπουργών με την συνταγματική αναθεώρηση”. Κλείνοντας ανέφερε ότι “η αλαζονεία και ο εξουσιαστικός φανατισμός ήταν τόσο μεγάλος που δεν ήξερα από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Το σύστημα εκτός από το να συγκαλύπτει και να προστατεύει τους φίλους του ήταν και ενορχηστρωτής της διαφθοράς”.

http://www.koolnews.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τσίπρας: Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator