Σύντροφοι, μας φλομώσατε στη μπουρδολογία…

0


Για όλα φταίνε οι Ευρωπαίοι τα τελευταία διακόσια χρόνια, αυτοί που μας απελευθέρωσαν, μας έκαναν κράτος, μας κράτησαν στη ζωή ούτε μια, ούτε δυο, αλλά δεκάδες φορές…

Ωστόσο, για τον αγνό Έλληνα, τον πατριώτη  και προοδευτικό πολίτη, τον αισθηματία και καραμπουζουκλή για όλα τα δεινά αυτού του κόσμου ευθύνεται η Ευρώπη: της αναγέννησης, του διαφωτισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, των ελευθεριών, της τέχνης και του πολιτισμού.

Φταίνε οι βελανιδοφάγοι όπως ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Βολτέρος, ο Σπινόζα, ο Καντ, ο Χέγκελ, ο Μπαχ και ο Μότσαρτ, ο Κοπέρνικος, ο Αϊνστάιν, ο Γαλιλαίος  ο Μπαλζάκ κι ο Έλιοτ, όλες αυτές οι στρατιές των χυδαίων Ευρωπαίων που δεν έχουν να αντιτάξουν τίποτα απέναντι στον υπέρλαμπρο αλλά  υποτιμημένο πολιτισμό των νήσων Ανταμάν που βρίσκονται στον κόλπο της Βεγγάλης, βόρεια της Ινδονησίας, ή των δυτικοαφρικανών που μιλούν τη γιορουμπά, μια σουδανική διάλεκτο ή της Βενεζουέλας που αποτελεί πρότυπο διακυβέρνησης για τους εγχώριους κυβερνώντες, με πρώτο και καλύτερο των πρωθυπουργό μας που προσπαθεί όσο μπορεί, να βαδίσει στα βήματά τους.

Τι μετρά ο πολιτισμός και οι ανθρωπιστικές κατακτήσεις της Ευρώπης μπροστά στους αποκεφαλισμούς, τους ακρωτηριασμούς, τους λιθοβολισμούς  και όλα αυτά τα πολιτισμικά… happenings πολλών ισλαμικών κρατών. Εδώ οι γυναίκες καταπιέζονται και εκμεταλλεύονται από το καπιταλιστικό κεφαλαιοκρατικό ιμπεριαλιστικό σύστημα ενώ στο Αφγανιστάν απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους καθώς τις θάβουν έως το κεφάλι και μαζεύονται όλοι οι πιστοί, οι αγνοί και καταπιεσμένοι της γης και τις λιθοβολούν.  Για ποιαν Ευρώπη μιλάτε γουρούνια καπιταλιστές; Για την Ευρώπη των τοκογλύφων;

Η Ευρώπη είναι άρρωστη, ένοχη, απολίτιστη, πάσχει από έλλειψη ανθρωπισμού, αντίθετα με τα μέρη που κόβουν χέρια, εκτελούν δια λιθοβολισμού, αποκεφαλίζουν δημόσια, βιάζουν, ανασκολοπίζουν - γενικά απολαμβάνουν τα επιτεύγματα ενός …αγνού τρόπου ζωής του οποίου τις κατακτήσεις οι κακοί Ευρωπαίοι εποφθαλμιούν ζηλότυπα.

Ωστόσο, ποιος Έλληνας για παράδειγμα θα επέλεγε για μια καλύτερη  και περισσότερο ανθρώπινη ζωή το Καράκας από το Λονδίνο; Ποιος από όλο αυτό το άγριο μπουλούκι της προοδευτικής ελληνικής μεταπολιτευτικής γενιάς θα έστελνε το παιδί του να σπουδάσει στο Σουδάν αντί για στο Παρίσι;  Βαθιά του τάφου σιωπή - όση και η υποκρισία των προοδευτικών στρατιών της μεταπολίτευσης που καταχραστήκαν όλα τα δικαιώματα και κατασπατάλησαν όλες τις παροχές διαδηλώνοντας προγραμματικά εναντίον  της άδικης καπιταλιστικής κοινωνίας…

Και παρεμπιπτόντως, μια και μιλάμε για την κατάπτυστη, απολίτιστη και βάρβαρη Ευρώπη, τι στο καλό έμεινε από την σοσιαλιστική ανθρωπιστική συνείδηση των λαών των πρώην σοσιαλιστικών χωρών που τώρα στρέφονται με μένος εναντίον των δύστυχων προσφύγων;  Δεν έμεινε τίποτα από τον διεθνιστικό σοσιαλιστικό ψυχικό μετασχηματισμό, ούτε ένα ψήγμα  συμπάθειας για τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο;  Τόσο γρήγορα  διέφθειρε ο καπιταλισμός  τις αγνές τους ψυχές, την παγκόσμια ιδέα της αλληλεγγύης των λαών (όπως αυτή που επέδειξε η δική μας Αριστερή κυβέρνηση  που έκλεισε το «Γκουαντάναμο» της Αμυγδαλέζας για να ανοίξει τον βούρκο της Ειδομένης);

Γιατί όλες αυτές οι μυριάδες των προσφύγων και μεταναστών ζητούν  το όραμα μιας καλύτερης ζωής με αυτό το βαρύ κόστος στην ιμπεριαλιστική Ευρώπη, στην ανάλγητη Ευρώπη, και δεν στρέφουν γεωγραφικά το όραμα τους στις ελεύθερες αδελφές μουσουλμανικές χώρες; Ξέρουν καλυτέρα οι ελληνάρες καφενοβιοφραπέδες ποιο είναι το συμφέρον εκείνων που πληρώνουν την επιλογή τους με κόστος την ίδια τους τη ζωή;

Τέλος, η μόνη ήπειρος η οποία φορτώθηκε τις ξένες εν πολλοίς αμαρτίες αυτής της προσφυγικής κρίσης είναι η Ευρώπη (ούτε η Ρωσία, ούτε η Αμερική, ούτε η Τουρκία ή η Σαουδική Αραβία που παίζουν παιχνίδια συμφερόντων στην περιοχή).

Θα μας απαντήσει κάποιος (εντός των ορίων της λογικής) σ’ αυτά τα στοιχειώδη ερωτήματα;  Διότι, σύντροφοι, μας κουράσατε με τις μπούρδες και κυρίως με την υποκρισία σας.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖAΚΗΣ
Δημοσίευση: Μαρτίου 12, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σύντροφοι, μας φλομώσατε στη μπουρδολογία…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator