Η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" για το Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Μαρτίου 2016

0Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο - 16.3.2016 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η "Συμμαχία Πολιτών" κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων και προ ημερησίας διατάξεως:

1. Επανήλθαμε στο θέμα της μη ανανέωσης των συμβάσεων για τους εργαζομένους στην καθαριότητα, των οποίων η σύμβαση έληξε τον Νοέμβριο 2015 και ζητήσαμε να μάθουμε για ποιους λόγους δεν εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει ανανέωση των συμβάσεων μέχρι τέλος 2016. Όπως είναι γνωστό οι παλαιοί εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, πολύτεκνοι άνεργοι με χαμηλό η καθόλου εισόδημα κλπ. Καμία απάντηση δεν πήραμε στο θέμα αυτό .

2. Θέσαμε επίσης το θέμα της δημιουργίας και νέου κέντρου υποδοχής προσφύγων, μεταναστών, κλπ κάτι το οποίο εξετάζουν και προετοιμάζουν κλιμάκια υπουργείων με επισκέψεις τους στο δήμο και στις περιοχές αεροδρομίου Λεχαίου και ΚΕΥΑ Κορίνθου. Ζητήσαμε ο δήμος να κάνει άμεσα τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να εμποδίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα επιβαρύνει την περιοχή ακόμα περισσότερο. Προφανώς για ανθρωπιστικούς λόγους επιθυμούμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες στις δυσκολίες που περνούν αλλά αυτό πρέπει να γίνει αναλογικά σε όλους τους δήμους της χώρας και όχι να φιλοξενούνται μόνο σε ελάχιστους που περιλαμβάνεται η Κόρινθος. Καμία απάντηση δεν πήραμε και στο θέμα αυτό επίσης.

3. Προτείναμε ακόμα ο δήμος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των ΑΜΕΑ και να ακούσει τους παριστάμενους εκπροσώπους τους. Ο δήμος όπως γνωρίζουμε δεν είναι φιλικός για τους ΑΜΕΑ ούτε τηρούνται οι προβλέψεις της νομοθεσίας. Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου όχι μόνο δεν επέτρεψε να μιλήσει για δυο λεπτά το ο πρόεδρος των ΑΜΕΑ, αλλά ζήτησε και την απομάκρυνση του από την αίθουσα !!!

4. Είναι προφανές ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα κακής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος κ. Χασικίδης αδυνατεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις απαιτήσεις της θέσης του και να εξασφαλίσει τον διάλογο που επιβάλλεται να υπάρχει.

5. Στα θέματα διαφάνειας που συζητήθηκαν προκαλούμε τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει στο δήμο τη διαφάνεια του Επιμελητηρίου όπου έχει δοθεί το δικαίωμα η αντιπολίτευση να επιλέγει τον ορκωτό λογιστή και κάθε χρόνο συντάσσεται η έκθεσή του – αυτό δεν συμβαίνει στο Δήμο Κορινθίων.

6. Κατά τα άλλα ψηφίσαμε τα διαδικαστικά θέματα της ημερήσιας διατάξεως περιλαμβανομένου και του έργου αλλαγής χλοοτάπητα στο γήπεδο Σοφικού με την επιφύλαξη του ελέγχου στο κόστος το οποίο θεωρούμε πολύ υψηλό – 190.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στα ακόλουθα βίντεο :Βασίλης Νανόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού "Συμμαχία Πολιτών" και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων
Δημοσίευση: Μαρτίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" για το Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Μαρτίου 2016"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator