Σ.Ε.Γ.Ε.Σ Κορινθίας: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

0


ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
των μελών του
Σωματείου Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης Ν. Κορινθίας Σ.Ε.Γ.Ε.Σ

Μετά από πέντε χρόνια ασύμμετρης επίθεσης του συστήματος στην επιχειρηματικότητα με κάθε μέσο, έρχεται και η τελευταία πράξη εξόντωσης όλων των ελεύθερων επαγγελματιών.
Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο νέας αποικίας κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζιτών, των παραδομένων κυβερνητών, το οποίο αποσκοπεί στην δήμευση του όποιου εισοδήματος μας και την δημιουργία ατέρμονων χρεών, συνεχώς αυξανόμενων, σε κάθε έναν από εμάς και τις οικογένειές μας.

Την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016 στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. (του Σωματείου Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης και Συμποσίου) Νομού Κορινθίας, με θέμα το σχέδιο αυτό και τους τρόπους αντίδρασης ενάντια στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, διατυπώθηκε σαφώς και ξεκάθαρα ότι:

-            Το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο θέμα, που υπερβαίνει ακόμα και τους στόχους μιας ή δύο γενεών, καθώς αφορά όλους τους πολίτες, ενεργά παραγωγικούς, συνταξιούχους, αλλά ακόμη και αυτούς οι οποίοι θα γεννηθούν στο μέλλον.

-            Είναι βαρύτατες οι ευθύνες των κυβερνήσεων, που επί σειρά ετών αντιμετώπισαν τα αποθεματικά των Ταμείων, κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών, ως το δοχείο με το μέλι, για να εφαρμόζουν τις πελατοκεντρικές αδηφάγες πολιτικές τους.

-       Εγκληματικές είναι οι ευθύνες των εκάστοτε Διοικήσεων τους, οι οποίες επέτρεψαν με κυβερνητικές και μη παρεμβάσεις, τις καταστροφικές διαχειριστικές αποφάσεις, για την ασύμφορη λειτουργία των ταμείων με υπέρογκες δαπάνες και κόστος, κρατώντας την παραγωγικότητα του προσωπικού στο μίνιμουμ χωρίς καν τον στοιχειώδη ηλεκτρονικό εξοπλισμό για ηλεκτρονικοποίηση των υπηρεσιών., μη εκμεταλλευόμενοι τα τεράστια ευρωπαϊκά κεφάλαια για την εγκατάσταση συστημάτων και εκσυγχρονισμού των.

-       Τις αμφίβολες και τελικά καταστροφικές επιλογές επενδύσεων των αποθεματικών των ταμείων σε άτοκες αποταμιεύσεις, ¨τζογάροντας¨ τα χρήματα στο Χρηματιστήριο και σε αγορές μετοχών φούσκα, σε συμβόλαια και αμοιβαία κεφάλαια μη εξασφαλισμένα, επιτρέποντας το κούρεμα και την αφαίμαξη τους.

-          Αφήνοντας ανεκμετάλλευτη την περιουσία των Ταμείων και  κατασπαταλώντας με χαριστικούς τρόπους χρήματα και πόρους σε αλλότριους σκοπούς, καταλήγοντας να μην αποδίδουν τα αναλογούντα και να υπολείπονται του σκοπού ύπαρξής των.

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, μαζί με την ουσιαστική παύση κάθε παραγωγικής δραστηριότητας, την ασύστολη κάλυψη όλων των εξόδων παράνομα εργαζομένων αλλοδαπών ασφαλισμένων, χωρίς την ανάλογη ανταποδοτικότητα, την πολιτική επιδομάτων ψηφοθηρικού χαρακτήρα σε κάθε καρυδιάς καρύδι, καθιστούν την δομή του ασφαλιστικού συστήματος ακατάλληλη να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων σήμερα και στο μέλλον.

Για πολλούς άλλους λόγους ακόμη, είναι βέβαιο ότι το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα έπρεπε να έχει αλλάξει προ πολλού όπως εμείς έχουμε προτείνει, στην κατεύθυνση της αναλογικής επιβάρυνσης με γνώμονα τις πραγματικές δυνατότητες κάθε ασφαλισμένου, στην σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα και την δυνατότητα της ιδιωτικής ασφάλισης των επιχειρήσεων, με ομαδική κάλυψη των απασχολούμενων σε αυτές και μάλιστα πιο συγκεκριμένα την πλήρη απαγκίστρωση τους από την παρέμβαση του Κράτους.

Ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το ασφαλιστικό, έχει αντιμετωπιστεί και σχεδιαστεί (αυτό που ανακοινώθηκε) χωρίς κανένα όραμα, ολοκληρωμένη μελέτη και σχέδιο βιωσιμότητας. Χωρίς αναπτυξιακά στοιχεία ή κίνητρα νέων επενδύσεων, καθιστώντας αιχμάλωτους τους ασφαλισμένους σε υπέρογκα παλαιά και νέα χρέη, τα οποία δεν είναι δυνατό να αποπληρωθούν. Θα αποτελέσει δε, μέσο που θα φέρει και άλλα λουκέτα επιχειρήσεων δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη κοινωνία χρεωμένων και ταυτόχρονα ανέργων.

Η σύναξη του κλάδου της Εστίασης σήμερα στον Νομό Κορινθίας αλλά και συνολικά στην επικράτεια, δηλώνει ότι  οι προτάσεις της Κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό είναι απαράδεκτες, ατελέσφορες αποπνικτικές και απάνθρωπες.
Δεν δεχόμαστε τέτοιο σχεδιασμό του ασφαλιστικού νόμου, επιβάλλεται η απόσυρσή του και απαιτούμε την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με στόχο την δημιουργία αναπτυξιακού ασφαλιστικού συστήματος, ανταποδοτικού, μεγάλης διάρκειας με σεβασμό στις γενεές που δούλεψαν σκληρά και σε αυτές που θα έρθουν.

Το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να εξασφαλίζει για τη βιωσιμότητά του, αλλά και την αξιοπρεπή ζωή των ασφαλισμένων του. Θα περιχαρακώνει και θα αποκλείει οριστικά, παρεμβάσεις Κυβερνήσεων και Κράτους. Θα λαμβάνει υπ' όψιν του τη σημερινή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, με καθαρά ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη και την ευημερία όλων των τάξεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και την αγωνία των συνανθρώπων μας για το μέλλον της ζωής τους και της ΧΩΡΑΣ μας, αποφασίζουμε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.:

1. Το κλείσιμο των καταστημάτων του Κλάδου της Εστίασης σε όλη την Κορινθία την ΠΕΜΠΤΗ στις 4 Φεβρουαρίου 2016 ως πρώτο βήμα διαμαρτυρίας.

2. Τη συστράτευση των μελών μας με τους άλλους φορείς της Κορινθίας και της Πελοποννήσου στις μαζικές κινητοποιήσεις.

3. Επίδοση του ψηφίσματος στην διεύθυνση του ΟΑΕΕ στην Κόρινθο.

4. Την αποστολή του ψηφίσματος στους τοπικούς Βουλευτές, τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των Κομμάτων.

5. Την απαίτηση από τα σχεδόν παραδομένα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του κλάδου μας, για διεκδίκηση και υπεράσπιση των θέσεών μας, διότι δεν το έχουν κάνει ως όφειλαν στους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα. Να κατακτήσουν τελικά με την δύναμη που τους δίνουμε το δικαίωμα των ελεύθερων επαγγελματιών στο επιχειρείν, στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση και στην πρόοδο του ΕΛΛΗΝΑ.

6. Την συνεργασία με τους Αγρότες, το κίνημά τους στα μπλόκα και την από κοινού δράση για διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

7. Την περιφρούρηση του κλάδου της Εστίασης από τους εγκάθετους του συστήματος κομματικούς συνδικαλιστές, την προστασία των συνεργατών εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας, με στήριξη σε όλα τα δίκαια αιτήματά τους.

Στο σημείο που βρίσκονται σήμερα τα πράγματα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση λύσης μέσα από τα μνημονιακά μέτρα εξαθλίωσης της χώρας, που επιβάλλουν το ΔΝΤ και τα κοράκια της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας.

Ή θα σώσουμε την Ελλάδα και θα λειτουργήσει ξανά η Ευρώπη
αγωνιζόμενοι για τις αξίες και τα ιδανικά μας, ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί παρασύροντας τους «προσκυνημένους» και τους τοκογλύφους τραπεζίτες στο βυθό.

Είμαστε όλοι μαζί σ΄ αυτό το κάλεσμα!!!

Για την Γενική Συνέλευση των μελών
του Σωματείου Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης Ν. Κορινθίας Σ.Ε.Γ.Ε.Σ
Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σ.Ε.Γ.Ε.Σ Κορινθίας: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator