Στοιχεία "φωτιά" για το κύκλωμα των εκβιαστών

0


«Φωτιά» είναι για τους τρεις δημοσιογράφους που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα εκβίασης τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία. Όπως προκύπτει η δράση τους αποκαλύφθηκε από την Α.Κ., υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ η οποία κατήγγειλε στις αρχές ότι όλα ξεκίνησαν στις 4 Φλεβάρη. Εκείνη την ημέρα συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Μουσσά ο οποίος "απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "Ακρόπολη", Παναγιώτη Μαυρίκο, για να μην γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ", απειλώντας την ως εξής: "Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying".

Αργότερα τους συνάντησε και ο δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου, διευθυντής της ιστοσελίδας sofokleous.gr. Μαζί της πρότειναν να συνεργαστούν στον τομέα της διαφήμισης για την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ.

Σε δεύτερη συνάντηση λίγες ημέρες αργότερα, ο Μουσσάς την προειδοποίησε ότι πρέπει να είναι προσεκτική γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τη ΝΔ σε διάφορους μιντιακούς κύκλους διαδίδοντας ότι χρηματίζεται από διαφημίσεις εξαιτίας της θέσης της στην ΕΥΔΑΠ. Της ανέφερε ότι παρακολουθούν την προσωπική της ζωή και τα τηλέφωνά της και απείλησε το παιδί της λέγοντας "έχει ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου", δημιουργώντας της φόβο και ανησυχία όπως κατέθεσε η ίδια.

Στην ίδια συνάντηση απαίτησε ξανά να δώσει χρήματα στο Μαυρίκο για να μην γράφει αρνητικά σχόλια στην εφημερίδα "Ακρόπολη".

Στις 9 Φλεβάρη με αφορμή κάποιο αρνητικό δημοσίευμα για την ΕΥΔΑΠ και την Attica Bank ο Μουσσάς απαίτησε εκβιαστικά 10.000 ευρώ για την προβολή του Οργανισμού για λογαριασμό του Χρ. Φράγκου και άλλες 10.000 ευρώ για τον Π. Μαυρίκο.

Σημειώνεται ότι ο Μουσσάς είχε διατελέσει στη θέση που κατέχει τώρα η καταγγέλλουσα και γνώριζε τα χρηματικά ποσά του προϋπολογισμού της ΕΥΔΑΠ για την προβολή της.

Μετά από την κατάθεση της Α.Κ., όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η άρση απορρήτου και η καταγραφή της δραστηριότητας των τριών εμπλεκόμενων.

Στις 12 Φλεβάρη η ΑΚ. συναντήθηκε με το Μουσσά στο Φλοίσβο και η συνάντησή του ηχογραφήθηκε. Σε αυτή τη συνάντηση ο Μουσσάς ανέφερε ότι και οι φίλοι του έχουν φτιάξουν μία ομάδα, η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς της χαρακτηριστικά: "όταν θέλουμε να γ@@@@@@με, θα λες: Αυτόν θέλει να τον γ@@@@@@με μέσα από την κυβέρνηση".

Από τη συνομιλία φάνηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι βασικό όπλο της ομάδας φέρεται να είναι ο Μαυρίκος ο οποίος μέσω της εφημερίδας του και των δύο ιστοσελίδων του θα δημοσίευε θετικά ή αρνητικά άρθρα, τόσο για την ΕΥΔΑΠ όσο και για υπουργό της κυβέρνησης. Στη συνάντηση ο Μουσσάς ανέφερε ότι ο Μαυρίκος είχε αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος επιχειρηματία και δύο πρωτοκλασάτων πολιτικών της ΝΔ.

Όταν η Α.Κ. ρώτησε τί θα συνέβαινε αν δεν έδινε τα χρήματα στο Μαυρίκο ο Μουσσάς της απάντησε: "Άμα δεν του δώσουμε θα έχουμε πρόβλημα, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα δεν είναι ότι του δίνεις, είναι ότι τον χρησιμοποιούμε". Επίσης, της ανέφερε πως ο ίδιος έχει πολλούς ισχυρούς φίλους και στη μέρα και στη νύχτα, υποστηρίζοντας όμως ότι μπορούν να την προστατεύσουν.

Στη συνέχεια της ζήτησε να εγκρίνει συνολικά το ποσό των 60.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ για τον Μαυρίκο και της είπε ότι από τη συνεργασία τους θα αποκόμιζαν σε μηνιαία βάση περίπου πεντακόσιες με πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (20.000 ευρώ από ΕΥΔΑΠ, 80.000 ευρώ από ΕΛΠΕ, 80.000 ευρώ από ΔΕΗ, 100.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και άλλα ποσά από διάφορες εταιρείες). Ο Μουσσάς εκτός των παραπάνω της είπε ότι χειρίζεται και κάποια sites όπως θέλει αυτός ανεβοκατεβάζοντας άρθρα. Την ενημέρωσε ότι θα της τηλεφωνούσαν για προσφορές, παραθέτοντας σειρά ονομάτων από ανθρώπους που εργάζονται κυρίως σε ιστοσελίδες.

Παράλληλα, της ζήτησε να μεταφέρει σε υπουργό της κυβέρνησης, να μεσολαβήσει στην Attica Bank για υπάλληλο ο οποίος προοριζόταν να αντικαταστήσει ενδεχομένως τον Μουσσά στη θέση που αυτός κατείχε στην τράπεζα λέγοντάς της χαρακτηριστικά: "Με τον άλλο το μ@@@@α τι έγινε που ήταν να έρθει στην τράπεζα; Μίλησες; Να έρθει να παίρνει τα λεφτά του και δεν θέλω... να μην μας απασχολεί. Να μην μας χαλάσει το σύστημα".

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Μουσσάς επικοινώνησε με διευθυντικό στέλεχος ιστοσελίδας, τον ενημέρωσε ότι θα έπαιρνε κάποια χρήματα από την ΕΥΔΑΠ και του είπε να γράφει θετικά άρθρα για την κυβέρνηση, για συγκεκριμένο υπουργό και υπέρ της νομοθεσίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε βάρος των ιδιοκτητών τους. Αργότερα το εν λόγω στέλεχος τον ενημέρωσε ότι έγραψε δύο σελίδες σε τρεις εφημερίδες υπέρ του συγκεκριμένου υπουργού.

Αργότερα, ο Μουσσάς επικοινώνησε με τον Μαυρίκο και τον ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με την Α.Κ. όλα πήγαν "εντάξει και καλύτερα". Ο Μαυρίκος ενημέρωσε το Μουσσά ότι στις 13 Φεβρουαρίου σε μια εφημερίδα θα είχε ένα μεγάλο κομμάτι για τον "αρχιμανδρίτη", εννοώντας υπουργό της κυβέρνησης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μουσσάς με το στέλεχος άλλης ιστοσελίδας, του ανέφερε ότι εξασφάλισε ακόμη 1000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ. Ο δεύτερος δήλωσε παραξενεμένος καθώς είχε γράψει, όπως είπε, πολλά αρνητικά σχόλια για διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας της συντρόφου του. Ο Μουσσάς φέρεται να του είπε να κατεβάσει ότι αρνητικό έχει για την κυβέρνηση και να αρχίζει να γράφει θετικά.

Ανάλογη επικοινωνία είχε με στέλεχος ακόμη μια ιστοσελίδας, λέγοντάς του ότι θα εισπράξει 12.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ, αλλά να αρχίσει να γράφει θετικά για την κυβέρνηση.

Σε δεύτερη συνάντηση που ηχογράφησαν οι αστυνομικοί μεταξύ της Α.Κ. του Μουσσά και του Μαυρίκου, ο τελευταίος της ανέφερε ότι έχει παράπονα από την ΕΥΔΑΠ αλλά δεν έχει γράψει κάτι αρνητικό όπως με άλλες ΔΕΚΟ, που δεν του δίνουν χρήματα. Ως δείγμα καλής θέλησης δε, είπε πως δημοσίευσε θετικό άρθρο υπέρ συγκεκριμένου υπουργείου. Επίσης, της ανέφερε ότι έχει μεγάλο δημοσιογραφικό πόλεμο σε βάρος επιχειρηματία καθώς έχει δημοσιεύσει δικογραφίες, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.

Επίσης, ο Μαυρίκος της ανέφερε ότι περιφερειάρχης διαχειρίζεται μεγάλα ποσά και η ομάδα θα μπορούσε να εισπράξει και από εκεί χρήματα. Όταν έφυγε ο Μαυρίκος, ο Μουσσάς ανέφερε στην Α.Κ. ότι αυτός είναι τρελός και μπορεί να γράψει αρνητικά άρθρα για όποιον θέλουν να χτυπήσουν, αλλά επειδή του κάνουν αγωγές θα πρέπει να κερδίζει χρήματα.

Σε άλλη συνάντηση μεταξύ των Α.Κ., Μουσσά και Φράγκου, ο τελευταίος φέρεται να λέει ότι μέσω του Μαυρίκου έπρεπε να επιτεθούν στη ΔΕΗ, με σκοπό να την εκβιάσουν και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από διαφημίσεις. Φραγκος και Μουσσάς φαίνονται να ανέφεραν ότι θα έκαναν το ίδιο με την περιφερειάρχη: "Για να σου δώσει λεφτά, δεν φτάνει να είσαι... και με την κομματική ταυτότητα δαγκωμένη όπως στο στρατό εκεί να πας δεν θα πάρεις".

Παράλληλα, σχολίασαν ότι για να εισπράξει κανείς χρήματα από την Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε πρόεδρο κόμματος.

Ο Π. Μουσσάς ενημέρωσε την Α.Κ. ότι βουλευτής της ΝΔ θα κατέθετε επερώτηση στη Βουλή γα την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ, αλλά και ότι ο Π. Μαυρίκος ανέμενε χρήματα και εντολή για το ποιον να χτυπήσει.

Ο Π. Μουσσάς φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ενημέρωση, με σκοπό την επίθεση σε άτομα που είτε ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους είτε επιχειρούν να ελέγξουν τη νομιμότητα των ενεργειών του.

Σε επικοινωνία του με διευθυντή ιστοσελίδας φέρονται να αναφέρθηκαν σε δύο πρόσωπα και στις φήμες που τα ήθελαν υποψήφιες για τη θέση προέδρου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. Τότε φέρονται να ανέφεραν ότι έπρεπε να συναντηθούν από κοντά, προκειμένου να αρχίσουν να «καίνε» αυτά τα πρόσωπα με δημοσιεύματα με σκοπό να αναλάβει πρόεδρος δικός τους άνθρωπος. Μάλιστα, ο Π. Μουσσάς είπε χαρακτηριστικά: "Έχω δύναμη να τους γ@@@@ω και να τις κάψουμε τελείως".

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στοιχεία "φωτιά" για το κύκλωμα των εκβιαστών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator