Και ο Μητροπολίτης Κορίνθου είχε πέσει θύμα της αδίστακτης σπείρας των εκβιαστών δημοσιογράφων

0


Θύμα της αδίστακτης σπείρας εκβιαστών δημοσιογράφων είχε πέσει πριν λίγο καιρό ο Μητροπολίτης Κορινθίας κ.Διονύσιος,τον οποίο η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ είχε στοχεύσει και φωτογραφίσει για “συμμετοχή σε ρόζ βίντεο”. Ο ποιμενάρχης της Κορινθίας σε όλους τους τόνους είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι εκβιασμός και συκοφαντία και μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχαν προσφύγει στην δικααιοσύνη.

Η απόφαση των δικαστηρίων ήταν καταπέλτης για τους εκβιαστές αφου οι συλληφθέντες (χθές) είχαν καταδιαστεί και η απόφαση έλεγε:
Υπαίτιους προσβολής της τιμής και της προσωπικότητας τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου όσο και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου καθώς και του συνόλου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσω δημοσιευμάτων ψευδούς και συκοφαντικού περιεχομένου, έκρινε με δύο (2) αποφάσεις του (την υπ’ αριθμ. 2456/2015 και την 2458/2015) το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τους Παναγιώτη (Τάκη) Μαυρίκο του Ιωάννη, Εκδότη και δημοσιογράφο, της ημερησίας πανελλαδικής πρωινής πολιτικής εφημερίδας με τον τίτλο «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», και Αριστείδη Σπίνο του Γεωργίου, Δ/ντη σύνταξης και δημοσιογράφο της ιδίας εφημερίδας.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της αποφάσεως το Δικαστήριο υποχρεώνει τους ανωτέρω να καταβάλλουν το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00 €), ως χρηματική ικανοποίηση, τόσο στον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο όσο και στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο διά την ανόρθωση της ηθικής βλάβης, την οποία υπέστησαν από τα ψευδή, συκοφαντικά και παντελώς ανήθικα δημοσιεύματα, που έφεραν τον μεν Σεβ. Μητροπολίτη μας ως «ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΙΕΡΑΡΧΗ», ο οποίος όφειλε να εκπέσει πάραυτα από το αξίωμά του, τον δε Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τους Αγίους Συνοδικούς Αρχιερείς συγκαλύπτοντες συνεργούς των δήθεν ανόμων και χυδαίων ενεργειών του Ποιμενάρχου μας, καθώς και το ποσό των τριάκοντα πέντε (35.000,00 €) στο Νομικό Πρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επιπρόσθετα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διατάσει τους καταδικασθέντες να προβούν, εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την τελεσιδικία της αποφάσεως στη δημοσίευση διατακτικού της παρούσας αποφάσεως στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» το οποίο να περιέχει: α) τον αριθμό και την χρονολογία δημοσίευσης της αποφάσεως, β) το Δικαστήριο που την εξέδωσε γ) το μοναστικό όνομα αλλά και το κατά κόσμον ονοματεπώνυμο των εναγόντων δ) τις αναφορές που κρίθηκαν προσβλητικές της προσωπικότητάς τους.

Τώρα πλέον ήρθε και η πλέον κατηγορηματική απάντηση την οποία είχε προφητεύσει ο κ.Διονύσιος.
Στις 21 Δεκεμβρίου του 2013 ο κ.Διονύσιος μιλώντας στο “ΔΟΓΜΑ” είχε πεί επί λέξη:
Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ
«Μου έκαναν την μεγαλύτερη ευεργεσία» λέει με έμφαση στην ίδια συνέντευξη, ο μητροπολίτης Κορίνθου γι αυτούς που τον «χτυπούν» γιατί τον έκαναν, όπως είπε, να στραφεί προς τον Θεό.
«Και καθ΄ ο έχω δικαίωμα ως αρχιερεύς να του πω «Θεέ μου Συ ξέρεις». Για να μου απαντήσει «εμοί εκδίκησις, εγώ ανταποδώσω. Είναι θέμα δικό μου να εκδικηθώ και θα ανταποδώσω». Θα τους δεις και θα τους λυπηθείς. Αλλά δεν το θέλω.» είπε ο μητροπολίτης Κορίνθου.

Δείτε το ΕΔΩ 

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Και ο Μητροπολίτης Κορίνθου είχε πέσει θύμα της αδίστακτης σπείρας των εκβιαστών δημοσιογράφων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator