Δήλωση ΣΕΙΣΜΟΣ: "Σε δέκα μέρες δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση"

0


Στο οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς μεταξύ άλλων μίλησε και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία περιέγραψε την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα με τα μελανότερα χρώματα.

Η συντονίστρια του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ με χαρακτηριστικό τόνο προειδοποίησε πως «στη Σύνοδο της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό, η Ευρώπη κινδυνεύει να... διαλυθεί».

«Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν αναμετρώνται με τα δελτία ειδήσεων και τους τηλεθεατές τους, αλλά με την ίδια την ιστορία. Σέβομαι την Αυστρία που έχει πάρει 100.000 μετανάστες, όμως δεν μπορεί κανείς υπουργός ή πρωθυπουργός εταίρου-χώρας να μας κουνάει το δάχτυλο από την ασφάλεια της κεντρικής Ευρώπης. Ας έρθει στην Ελλάδα με τα χιλιάδες νησιά και την τεράστια ακτογραμμή να δει τι γίνεται. "Αν μισούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει λευτεριά", έγραψε ο Σολωμός. Όλοι, λοιπόν, ενωμένοι και αποφασισμένοι, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης και στα νούμερα της προσφυγικής κρίσης συμβουλεύοντας μάλιστα πως η Ευρώπη θα πρέπει να κινηθεί σε τρία επίπεδα:

Πρώτον με ανασυγκρότηση και αποτελεσματική λειτουργία των μηχανισμών λήψης αποφάσεων σε στρατιωτικό επίπεδο και σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής. Δεύτερον με αλλαγή του κανονισμού «Δουβλίνο 2». Χρειάζεται ισομερής κατανομή των βαρών, αποτελεσματική και κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων, διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Τρίτον και βασικότερο με ευρωπαϊκή συνοχή και αλληλεγγύη. Η επιθετικότητα της ομάδας Βίζεγκραντ, καθώς και η μονομερής απόφαση της Αυστρίας να συγκαλέσει σύνοδο των χωρών του βαλκανικού διαδρόμου, χωρίς την παρουσία της Ελλάδας, για το προσφυγικό, αντιβαίνουν στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και είναι απαράδεκτες.

«Δεν μπορούμε να συζητούμε για συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος και να μην έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας που θα εξασφαλίζει, ότι θα επαναπροωθούνται οι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, που δεν δικαιούνται ασύλου» συνέχισε «Είναι απαράδεκτο να μην εφαρμόζονται οι κανόνες επανεισδοχής. Δεν μπορεί οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι να στηρίζουν χώρες εκτός ΕΕ, οι οποίες δεν τηρούν τις συμφωνίες επανεισδοχής. Κακώς η Ευρώπη δεν πιέζει να επιβληθεί καθεστώς θεώρησης βίζας στις χώρες του Μαγκρέμπ. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στην Τουρκία να κάνει τα στραβά μάτια και να επιτρέπει την αθρόα διέλευση προσφύγων και μεταναστών από την επικράτεια της. Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας, αλλά και την εμπιστοσύνη μας προς την Ευρώπη. Τώρα είναι η ώρα της ηγεσίας και της αλληλεγγύη» είπε με ένταση κλείνοντας την ομιλία της.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήλωση ΣΕΙΣΜΟΣ: "Σε δέκα μέρες δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator