Προς ΕΡΤ: Κρίμα που λείπει ο Μαυρίκος να μιλήσει για τη λίστα Μπόργιανς

0


Φαίνεται ότι στην ΕΡΤ ζήλεψαν την κυβερνητική εκπρόσωπο και τη λάσπη που εκτόξευσε κατά την διάρκεια του σημερινού briefing, με αφορμή τη λίστα Μπόργιανς, και είπαν να κλέψουν λίγη από την δόξα της.

Μια λίστα που συντάχθηκε το 2015, όπως και ο ίδιος ο Μπόργιαρνς έχει πει.

Μόλις σήμερα ο υπουργός του γερμανικού κρατιδίου δηλώνει στο ΑΠΕ: «Μπορώ μόνο να επαναλάβω αυτό το οποίο ανέφερα και κατά την επίσκεψή μου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υφυπουργούς Τρύφωνα Αλεξιάδη και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τον περασμένο μήνα: Ήδη το 2012 προσέφερα επανειλημμένα συνεργασία σε εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης. Επρόκειτο συγκεκριμένα για ανταλλαγή know how της φορολογικής διοίκησης όπως επίσης και των φορολογικών ελέγχων, τίποτα περισσότερο αλλά επίσης και τίποτα λιγότερο.

Προφανώς δεν υπήρχε από την τότε κυβέρνηση -σε αντίθεση με τη σημερινή- κανένα ενδιαφέρον για συνεργασία, αν και ο ομοσπονδιακός υπουργός οικονομικών Β. Σόιμπλε είχε ρητά δηλώσει την υποστήριξή του σε μια τέτοια συνεργασία. Είναι όμως υπόθεση της εκάστοτε κυβέρνησης να αποδεχθεί την προσφορά για συνεργασία ή να την αρνηθεί», δηλώνει στο ΑΠΕ.

Τι λέει αυτή η δήλωση; Αναφέρεται σε ονόματα, σε λίστα που είχε το 2012 ο Μπόργιανς και αρνήθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά να την πάρει; Όχι βέβαια. Πρόταση για συνεργασία απηύθυνε ο Γερμανός και αρνήθηκαν στην κυβέρνηση. Ας πούμε ότι έκαναν λάθος κι έπρεπε να δεχθούν τη συνεργασία για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ας πούμε ότι ήταν λάθος εκτίμηση. Για φανταστείτε να ανακοινωνόταν τότε μια τέτοια συνεργασία. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα του είχαν βγει στο κλαρί και έλεγαν τον Σαμαρά Γερμανοτσολιά. Δεν θα σείονταν τα μάρμαρα στο Σύνταγμα; Δεν θα έβγαινε ο Τσίπρας να πει ότι παραδίδονται τα φορολογικά στοιχεία στους Γερμανούς;

Αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος συνεχίζει το θέμα αν και ξέρει ότι λίστα υπήρξε τρία χρόνια μετά. Συνεχίζει να λασπολογεί, να ρίχνει αίμα στην αρένα, να χτυπά τον πρώην πρωθυπουργό για να ξεφύγει η κυβέρνηση από τα αδιέξοδά της.

Βέβαια για να είναι σίγουροι ότι η προπαγάνδα θα εμπεδωθεί από τον λαό έβαλαν και την ΕΡΤ στο παιχνίδι, η οποία σε ρόλο ΥΕΝΕΔ, επανέλαβε τις αθλιότητες της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που στο Προσφυγικό γίνεται χαμός ενώ οι αγρότες δεν τσίμπησαν από τα αντίδωρα του Αλέξη και συνεχίζουν. Το κίνημα της γραβάτας συνεχίζει να βρίσκεται στους δρόμους, η κοινωνία είναι σε αναβρασμό και η οικονομία παραπαίει αλλά η κυβέρνηση επιλέγει να παίξει το παιχνίδι των γουρουνιών. Κυλιέται στις λάσπες ανακαλύπτοντας λίστες, χτυπώντας ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο τον Κυρ. Μητσοτάκη, αφήνει υπονοούμενα για τον Αντώνη Σαμαρά ή για προσωπικούς του φίλους.

Είναι εύκολος ο αποπροσανατολισμός αν ο κόσμος φάει κουτόχορτο. Η εθνική τραγωδία είναι προς των πυλών με την υπογραφή του Τσίπρα και αυτοί θα ανακαλύπτουν σκάνδαλα. Ντροπή τους. Επιτελούν θεάρεστο αντεθνικό έργο.

Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ήταν τόσο σοβαρό, όσο σοβαρές ήταν και οι αποκαλύψεις που έκανε από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης ο κ. Μαυρίκος…

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προς ΕΡΤ: Κρίμα που λείπει ο Μαυρίκος να μιλήσει για τη λίστα Μπόργιανς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator