Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να υποσχέθηκε τηλεοπτική άδεια σε Τούρκο επιχειρηματία;

0Ο Αλί Ιλικαλί, ιδιοκτήτης του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TV8, είχε ήδη επαφές με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Τουρκία, όπου είχε παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Επιβεβαιώνεται η έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων, σύμφωνα με την οποία Τούρκος επιχειρηματίας επιθυμεί να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα. Σύμφωνα μάλιστα με όσα μεταδίδουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, συναντήθηκε ήδη με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος φέρεται να εμφανίστηκε «θετικός» απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο λόγος για τον Αλί Ιλικαλί, ιδιοκτήτη του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TV8, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα είχε ήδη επαφές με τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Τουρκία, όπου είχε παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, σύμφωνα πάντα με την τουρκική πλευρά, υπήρξε ο διευθυντής μάρκετινγκ του καναλιού, Αλί Κεμάλ Καραμπουντάκ, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι το κανάλι να εκμπέψει έως τον Οκτώβριο για να «ακουστεί η φωνή της Τουρκίας στην Ελλάδα!

«Υπάρχουν δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο συναντηθήκαμε, φάνηκε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας», φέρεται να δήλωσε.

Βούτσης: Δεν διαψεύδει το ενδιαφέρον, αλλά «δεν υπάρχει καμία δέσμευση»

Πάντως, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και μετά την έντονη ανησυχία που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έσπευσε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν Τούρκο επιχειρηματία να δηλώνει πως έχει συμφωνήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αγορά τηλεοπτικής συχνότητας στη χώρα.

«Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από την κυβέρνηση προς κανέναν. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση προς κανένα, ούτε Έλληνα -όχι μόνο Τούρκο» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, που είπε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αδιαφανώς με επίδοξους καναλάρχες».

Εκτός αυτών, ο πρόεδρος της Βουλής, που εμφανίζεται με αυξημένο ρόλο όχι μόνο στο ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ, αλλά και στην προώθηση των κυβερνητικών επιδιώξεων για το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, παραδέχθηκε: «Είναι προφανές ότι θα μείνουν κανάλια και εργαζόμενοι χωρίς την άδεια και την εργασία που έχουν σήμερα. Θα μπορούν να έχουν άλλη άδεια ψυχαγωγική ή να κάνουν συγχωνεύσεις. Αυτό το πεδίο ανοίγει. Και αυτό κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να το διακόψουν».

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε το σχετικό δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού και είπε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αδιαφανώς με επίδοξους καναλάρχες».

Εκτός αυτών, ο πρόεδρος της Βουλής, που εμφανίζεται με αυξημένο ρόλο όχι μόνο στο ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ, αλλά και στην προώθηση των κυβερνητικών επιδιώξεων για το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, παραδέχθηκε: «Είναι προφανές ότι θα μείνουν κανάλια και εργαζόμενοι χωρίς την άδεια και την εργασία που έχουν σήμερα. Θα μπορούν να έχουν άλλη άδεια ψυχαγωγική ή να κάνουν συγχωνεύσεις. Αυτό το πεδίο ανοίγει. Και αυτό κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να το διακόψουν».

Ενωση Κεντρώων: Να μην τολμήσει…

Το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα μετά από σχετικές δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

«Επιβεβαιωθήκαμε», τονίζει η Ενωση Κεντρώων, συμπληρώνοντας, «υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια. Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης».

Το κόμμα προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα «να μην τολμήσει» να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, ή να κλείσει ελληνικά κανάλια όπως το «Μακεδονία» ή άλλα: Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως».

Το TV8 και ο Ιλικαλί στο μιντιακό σκηνικό της γείτονος

Το TV8 εκίνησε να εκπέμπει το 1999 και ανήκει στο MNG Media Group, ιδιοκτήτης του οποίου είναι Ιλικαλί. Ως ειδησεογραφικό κανάλι άρχισε να εκπέμπει το 2005, ενώ έχει και ψυχαγωγικά κανάλια με γνωστές διεθνείς τηλεοπτικές εκπομπές όπως ταThe Voice, Έχεις Ταλέντο και Survivor, ενώ πραγματοποιεί και δορυφορικές εκπομπές.

Ο επιχειρηματίας γεννήθηκε στην Αδριανούπολη το 1969 και εγκατέλειψε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης θέλοντας να εργαστεί σε νεαρή ηλικία.

Η πρώτη του επιχείρηση ήταν ένα κατάστημα ρουχισμού που τον οδήγησε στο να κηρύξει πτώχευση ενώ ήταν μόλις 21 ετών.

Στη συνέχεια στράφηκε στο χώρο της τηλεόρασης, αρχικά ως ρεπόρτες και ιδρύοντας το 2004 τηλεοπτική εταιρεία παραγωγής.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να υποσχέθηκε τηλεοπτική άδεια σε Τούρκο επιχειρηματία;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator