Το σοβιετικό τραίνο που κινούταν με τουρμπίνες αεροπλάνου (Photos/Video)

0Την δεκαετία του 1970 οι σοβιετικοί επιστήμονες έψαχναν εναγωνίως έναν τρόπο να αυξήσουν την ταχύτητα των τραίνων, καθώς έπρεπε να καλύψουν τις εκτάσεις της αχανούς ΕΣΣΔ.Τα σημερινά ηλεκτροκίνητα τρένα υψηλής ταχύτητας ήταν τότε άγνωστη τεχνολογία, οπότε στη Σοβιετική Ένωση επιχείρησαν να προσαρμόσουν τουρμπίνες αεροπλάνου στους παραδοσιακούς συρμούς.

Το τραίνο που κατασκευάστηκε, για δοκιμαστικούς και μόνο λόγους, κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα 249 χλμ/ώρα. Ωστόσο η τεράστια κατανάλωση καυσίμου και ο θόρυβος οδήγησαν στην απόφαση να μην κατασκευαστεί άλλη αντίστοιχη μηχανή.Λίγο νωρίτερα, την δεκαετία του 1960, και οι Αμερικανοί είχαν πειραματιστεί με τουρμπινοκίνητα τραίνα, ωστόσο και το δικό τους πρότζεκτ ματαιώθηκε για αντίστοιχους λόγους.


Δημοσίευση: Ιανουαρίου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το σοβιετικό τραίνο που κινούταν με τουρμπίνες αεροπλάνου (Photos/Video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator