Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που συνελήφθη για δωροδοκία

0


Δημήτρης Παφίλας

Κατ' εξακολούθηση στις απάτες ο... μαχητής της διαφθοράς, Γιάννης Ζαφειρόπουλος - Εφετειακό βούλευμα περιγράφει με ποιον τρόπο πήγε να οικειοποιηθεί ακίνητο από υπέργηρες κυρίες, χρησιμοποιώντας διαθήκες και ληξιαρχικές πράξεις γάμουΕκβιάζει επιχειρηματίες, εμφανίζει διαθήκες για να οικειοποιηθεί ακίνητο, αλλά και εν τω μεταξύ ήταν υποδιευθυντής στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου), όταν δεν δίνει τον αγώνα του για τη διαφθορά, ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για τον κ. Ιωάννη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος, όπως αποκάλυψε προχθές το protothema.gr, συνελήφθη για εκβιασμό σε επιχειρηματία, προκειμένου να προχωρήσει υπόθεση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Το τελευταίο, όμως, αδίκημα το έχει για... πρωινό, καθώς το υπ. Αριθμ 17/2015 Bούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά αποκαλύπτει ότι προχώρησε σε απάτη στο δικαστήριο, προκειμένου να υπεξαιρέσει από δυο υπέργηρες κυρίες στον Πειραιά, ένα νεοκλασικό ακίνητο στον Πειραιά.

Μάλιστα, η έφεσή του, όπως και της συγκατηγορούμενής του απορρίφθηκαν, έτσι θα παραπεμφθεί σε δίκη με το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης προς το δικαστήριο με ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, ο υποψήφιος που θα απάλλασσε την Ελλάδα από τη διαφθορά, όχι μόνο δεν δίστασε να εμφανίσει διαθήκη της Γεωργίας Κοτζιά εντός δικαστηρίου -σύμφωνα με την οποία τυγχάνει ο μοναδικός εν ζωή κληρονόμος-, αλλά ενεχείρισε και ληξιαρχική πράξη γάμου, ενω η συγκατηγορούμενή του, κυρία Μαρία Γελεγένη, κατέθεσε ψευδώς για την πράξη αυτή.

Με τη διαθήκη, τη ληξιαρχική πράξη και την κατάθεση παρέπεισε τον Ειρηνοδίκη Πειραιώς να εκδώσει την υπ. Αριθμ. 74/2009 απόφαση, δυνάμει της οποίας αναγνωρίσθηκε το κληρονομικό δικαίωμα του κατηγορούμενου, έγινε δεκτή η αίτηση του και διατάχθηκε η σφράγιση ολόκληρου του νεοκλασικού.

Όπως αναφέρει το βούλευμα, ο κ. Ζαφειρόπουλος παρέστησε ψευδώς ότι, τυγχάνει συγκύριος του ακινήτου, ενω το αληθές είναι ότι οι εγκαλούσες είναι ως εξ αδιαιρέτου κληρονόμοι του πατρός του Γεωργίου Κουστέν και της μητρός τους, Μαρίας-Μαγδαληνής Ντιεμπόλ, συζύγου Γεωργίου Κουστένη.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο κ. Ζαφειρόπουλο και το δικηγόρο του, «δεν νοείται παραπλάνηση του δικαστηρίου, η οποία είναι προϊόν διανοητικής πλαστογραφίας, η γνώση περί της οποίας δεν απεδείχθη».

Παρά ταύτα, το Εφετείο απέρριψε τις εφέσεις και παραπέμπει τους δύο κατηγορούμενους σε δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία (τελευταίος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος κατά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015), προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους -που τον διέγραψαν, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης χρηματισμού.


Δημοσίευση: Ιανουαρίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που συνελήφθη για δωροδοκία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator