Ο Τόσκας για το «πρώτη φορά αριστερό ξύλο» στους συνταξιούχους: Ήπιο μέσο τα δακρυγόνα

0


«Στο θέμα των δημοκρατικών ευαισθησιών κανείς δεν έχει το μονοπώλιο» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ σε συνταξιούχους διαδηλωτές.

Ο κ. Τόσκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη είπε πως «από την παρούσα θέση έχω αποδείξει πως σέβομαι κα υπηρετώ την ανάγκη προστασίας των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι οδηγίες και εντολές μου» για να προσθέσει: «Δεν κουκουλώνω εγώ καταστάσεις. Η πολιτική ευθύνη βέβαια ανήκει σε μένα… Προσπαθούμε η καταστολή να γίνεται με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο».

Όσο για  τις εικόνες που υπερήλικες συνταξιούχοι κείτονταν στο έδαφος μετά την επίθεση των ΜΑΤ, τις απέδωσε σε «συνδυασμό ατυχών συγκυριών ή ατυχών χειρισμών».

Ειδικότερα, είπε πως «η συγκέντρωση άρχισε στις 12.00’ έξω από το υπουργείο Εργασίας, συνεχίστηκε και έφτασε εδώ, απ’ έξω από τη Βουλή και την ώρα που γίνονταν διαπραγματεύσεις του επικεφαλής της πορείας με την αστυνομική δύναμη ξαφνικά από το πλήθος περίπου τριακόσια άτομα έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς απωθώντας τους. Κάποιοι τσαλαπατήθηκαν, κάποιοι τραυματίστηκαν ελαφριά και από τους αστυνομικούς και ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Επενέβησαν κάποιοι από τις δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης.

Η εντολή που είχαν ήταν να χρησιμοποιήσουν μόνο τις ασπίδες. Επειδή κάποιοι τσαλαπατήθηκαν, έγινε περιορισμένη χρήση από τις λεγόμενες «φυσούνες» και εκτόξευσαν πολύ περιορισμένη ποσότητα δακρυγόνων. Γι’ αυτό θα παρακαλούσα να μην συγχέουμε γεγονότα του παρελθόντος όπου έγινε μαζική χρήση με μια περιορισμένη χρήση όπως αυτή, που και αυτή, αν θέλετε, κακώς έγινε, αλλά ήταν πολύ περιορισμένη, γιατί αλλιώς καταφεύγουμε σε εντυπώσεις που δεν αντιστοιχούν με την πραγματικότητα και τα συμπεράσματα που απαιτούνται αυτή τη στιγμή, για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του υπουργού στα δακρυγόνα: «Σε ό,τι αφορά τη δακρυγόνο ουσία, έχει γίνει πολλή συζήτηση κατ’ επανάληψη σ’ αυτόν τον χώρο και εκτός αυτού του χώρου και στα μέσα ενημέρωσης. Παρότι είναι μέσα στις διεθνείς προδιαγραφές και στις προδιαγραφές που υπάρχουν στη χώρα μας, δεν είναι κάτι το οποίο είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αποτροπή κάποιων καταστάσεων».

«Όπως ξέρετε, δεν «κουκουλώνω» εγώ καταστάσεις και το είδατε από τη πρώτη ημέρα που ανέλαβα αυτό το Υπουργείο. Βέβαια, η πολιτική ευθύνη ανήκει σε εμένα και θα έλεγα η κάθε ευθύνη στο Υπουργείο» ανέφερε σε άλλο σημείο για να υποστηρίξει ότι «Στο θέμα της αντιμετώπισης των διαφόρων καταστάσεων, οπωσδήποτε η Αστυνομία έως ένα βαθμό χρησιμοποιεί την καταστολή. Προσπαθούμε να γίνεται με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο». «Τέλος, σε ό,τι φορά τις διαδηλώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, νομίζω ότι ο όποιος έλεγχος αυτών των εκδηλώσεων γίνεται με την ελάχιστη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Η συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να ήταν ένας συνδυασμός ατυχών συγκυριών ή αν θέλετε και ατυχών χειρισμών, αλλά δεν μπορεί αυτή η Κυβέρνηση και αυτό το Υπουργείο να κατηγορείται αυτή τη στιγμή για υπερβολές σε ό,τι αφορά τα θέματα της καταστολής και τα θέματα της υπερβολικής χρήσης αστυνομικής βίας» πρόσθεσε για τις εικόνες που υπερήλικες συνταξιούχοι κείτονταν στο έδαφος μετά την επίθεση των ΜΑΤ. Σημείωσε δε ότι «Νομίζω ότι όλος ο κόσμος έχει καταλάβει τον ήπιο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα διάφορα θέματα, την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το κοινό έγκλημα και φυσικά και τις κόκκινες γραμμές που βάζουμε σε κάποιες περιπτώσεις».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Τόσκας για το «πρώτη φορά αριστερό ξύλο» στους συνταξιούχους: Ήπιο μέσο τα δακρυγόνα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator