Μέτρα 7 δισεκατομμυρίων έως το 2020 και στο βάθος μνημόνιο 4

0


Μπορεί ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του να μίλησε για την τελευταία χρονιά της λιτότητας και την αρχή της ανάκαμψης, όμως η σκληρή αλήθεια των αριθμών δεν φαίνεται να τον δικαιώνει.

Το νέο Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα που ετοιµάζεται να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση περί τα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου σύµφωνα µε το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» θα εκτείνεται µέχρι το 2020 και θα προβλέπει συνέχιση της λιτότητας για άλλα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια.

Στο Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα που σχεδιάζεται προβλέπονται καταρχάς πρόσθετα µέτρα για το 2017, ύψους 1,305 δισ. ευρώ, ενώ µε τον Προϋπολογισµό του 2018 θα έρθουν και νέα μέτρα που θα φτάνουν στα 435 εκατ. ευρώ.

Προσθέστε σε αυτό το ποσό και τα 5,7 δισ. ευρώ της διετίας 2015-2016 και θα καταλάβετε ότι μιλάμε για οικονομική επιβάρυνση ύψους 7,4 δισ. ευρώ την τετραετία 2017-2020.

Και ο λογαριασµός αναµένεται να αυξηθεί αν φανεί ότι τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται των µηνιαίων στόχων και τα εισπρακτικά κενά στα ασφαλιστικά ταµεία είναι µεγάλα, οπότε ενεργοποιείται αυτόµατα ο µηχανισµός για νέες παρεµβάσεις στους ειδικούς φόρους και στον ΦΠΑ, ώστε να µην απειληθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσµατα.

Εκτός των άλλων σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ανοιχτό παραµένει ακόμα και το θέμα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού της χώρας μετά το 2018, γεγονός που αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο για τέταρτο µνηµόνιο και συνέχιση της πολιτικής της σκληρής λιτότητας.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μέτρα 7 δισεκατομμυρίων έως το 2020 και στο βάθος μνημόνιο 4"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator