Πώς τα υστερόγραφα του παρελθόντος γίνονται πρωτοσέλιδα σήμερα

0


Στις 15 Απριλίου είχα γράψει για τους 13+1 λόγους για τους οποίους ήταν προβληματικός ο νόμος Παρασκευόπουλου για τον Ξηρό. Ο νόμος, όσον αφορούσε στον Ξηρό ήταν φωτογραφικός, και αυτό συμπαρέσυρε πολλά προβλήματα στις διατάξεις του.

Οταν τέλειωσα το κείμενο υπήρχαν 13 λόγοι, αλλά ξαφνικά τρύπωσε μία τροπολογία στον νόμο και έτσι προσέθεσα τον 13ο+1 λόγο, που επαναλαμβάνεται στο τέλος της ανάρτησης.

Ο 13+1 λόγος, αφορούσε σε τροπολογία που φωτογράφιζε άρτι προφυλακισθείσες συγγενείς τρομοκρατών. Είναι τόσο εξόφθαλμα φωτογραφική η τροπολογία εκείνη, που μόνο να συμφωνήσω μπορώ με τον Υπουργό Παρασκευόπουλο όταν λέει σήμερα ότι δεν διαπραγματεύεται τους νόμους με τους τρομοκράτες. Γιατί συμφωνώ μαζί του; Γιατί δεν διαπραγματεύεται, απλώς εκτελεί τις οδηγίες τους.

Τότε που έγραφα για τους φωτογραφικούς νόμους χρησιμοποιούσα μόνο την κοινή λογική. Τώρα μοιάζει να εμφανίζονται ισχυρότατες ενδείξεις ίσως και αποδείξεις. Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον.

Ιδού και η σχετική παράγραφος:

“13+1…. ήδη την Μεγάλη Πέμπτη 10/4/15 κατατέθηκε και τροπολογία για το έσχατο (φρέσκο, λίγων μόνο ημερών) αίτημα των καταληψιών! Ητοι, οι καταληψίες ζητούν να βγουν από την φυλακή οι προφυλακισμένες μητέρα και φιλενάδα ενός κατηγορουμένου για τρομοκρατία (του Τσάκαλου) που έκρυβαν στο σπίτι τους μία άλλη συγκατηγορούμενη για τρομοκρατία (την περίφημη Αγγελική). Και ο κ. Υπουργός Παρασκευόπουλος έβαλε τσάκα τσάκα στο νομοσχέδιο ότι «κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να επιβληθεί όταν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος (δηλαδή η μαμά και η φιλενάδα του Τσάκαλου) στην πράξη του αυτή (να κρύψει την Αγγελική) ωθήθηκε από αίτια που συνδέονται με την ιδιότητά του ως οικείου ή συμβίου άλλου συγκατηγορουμένου (δηλαδή του Τσάκαλου, συγκατηγορούμενου της Αγγελικής) και τις αντιλήψεις του για τις ηθικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή» λέγοντας στην εισηγητική έκθεση ότι οι «πράξεις οφείλονται στην εκπλήρωση ενός ηθικο-κοινωνικού συγγενικού καθήκοντος». Οποιος τολμήσει να μιλήσει για φωτογραφικές διατάξεις θα προφυλακισθεί εκτός αν είναι συγγενής μου! Προσέξτε επίσης ότι τέτοιες περιπτώσεις συγκατηγορουμένων όπου οι συγγενείς του ενός κρύβουν συγκατηγορούμενούς του, δύσκολα μπορεί να απαντηθούν σε άλλη περίπτωση πλην συμμοριών οργανωμένου εγκλήματος. Δηλαδή, ο κ. Υπουργός, άθελά του, δίνει ελαφρυντικά στην τρομοκρατία. Μάλιστα επικαλείται η εισηγητική εκθεσούλα ότι τέτοιες διατάξεις που δίνουν ελαφρυντικά λόγω "συγγενικής ηθικής" απαντώνται και σε άλλες περιπτώσεις του ποινικού κώδικα. Αντί να καταργήσει ο υπουργός τις μεσαιωνικές αντιλήψεις που βάζουν πρώτα την οικογένεια και μετά το κοινωνικό σύνολο, τις χρησιμοπιεί για να ενισχύσει την πολιτική βία. Μπράβο του.“

Πηγή: https://www.facebook.com/george.momferratos?fref=ts

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 25, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πώς τα υστερόγραφα του παρελθόντος γίνονται πρωτοσέλιδα σήμερα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator