Επιζών πιλότος του ρωσικού μαχητικού: «Οι Τούρκοι δεν μας προειδοποίησαν»

0



Το ρωσικό μαχητικό που δέχτηκε επίθεση ενώ πετούσε πάνω από συριακό έδαφος και μάλιστα χωρίς να προηγηθεί καμία προειδοποίηση από τα τουρκικά αεροσκάφη, δήλωσε ο Κοσταντίν Μουραχτίν, ένας εκ των δύο πιλότων του αεροσκάφους, ο μόνος που επέζησε της συντριβής.

«Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Ούτε μέσω ασυρμάτου ούτε μέσω οπτικής επαφής. Δεν υπήρξε καμία επαφή» τόνισε ο Κονσταντίν Μουράκτιν, ο οποίος δεν αποκάλυψε το πρόσωπό του στον τηλεοπτικό φακό, και σύμφωνα με πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας, είναι ο πιλότος που διασώθηκε.

«Εάν (η τουρκική πολεμική αεροπορία) ήθελε να μας προειδοποιήσει, θα μπορούσαν να το κάνουν πετώντας σε παράλληλη πορεία με εμάς. Δεν έγινε τίποτα τέτοιο» προσέθεσε ο ίδιος.

Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν το ρωσικό αεροσκάφος είχε εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο, ο πιλότος απάντησε «το αποκλείω μετά βεβαιότητας, ούτε για ένα δευτερόλεπτο».

«Πετούσαμε σε ύψος 6.000 μέτρων, ο ουρανός ήταν καθαρός, μπορούσα να δω με απόλυτη ακρίβεια στον χάρτη και στο έδαφος που βρίσκονταν τα σύνορα και που βρισκόμασταν εμείς» τόνισε ο άνδρας.

Τα μαχητικά F- 16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έριξαν έναν πύραυλο που «έπληξε αιφνιδιαστικά την ουρά του αεροσκάφους», ενώ βρισκόμασταν «σε πορεία επιστροφής στην αεροπορική βάση (του Χμάιμιμ κοντά στη Λαττάκεια, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας) αφού είχαμε ολοκληρώσει την αποστολή μας» εξήγησε ο Ρώσος χειριστής.

Ο Κονσταντίν Μουράκτιν παρουσιάζεται ως ένας «από τους καλύτερους χειριστές» αεροσκαφών της Ρωσίας από το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda, που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, και ήταν το μοναδικό μέσο που έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του προσώπου του.

Ο πιλότος κατάφερε να ξεφύγει, εντοπίστηκε μετά από 12ωρη επιχείρηση και μεταφέρθηκε «σώος και ασφαλής» σε ρωσική αεροπορική βάση στη Λαττάκεια της Συρίας, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.

Ο πιλότος που δεν κατάφερε να επιβιώσει μετά την κατάρριψη του μαχητικού από τους Τούρκους, είναι ο Όλεγκ Πέσκοφ, στον οποίο θα απονεμηθεί μετά θάνατον, το μετάλλιο του Ήρωα της Ρωσίας, η ανώτερη στρατιωτική τιμή. Την ίδια στιγμή, οι Τουρκμένοι αντάρτες δημοσίευσαν φωτογραφίες με το πτώμα του για να αποδείξουν πως τον σκότωσαν.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 26, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιζών πιλότος του ρωσικού μαχητικού: «Οι Τούρκοι δεν μας προειδοποίησαν»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator