Nea Dimokratia FC

0


Μπορεί και οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας να δηλώνουν «εργάτες της παράταξης», ωστόσο αν τους ρίχναμε στο γήπεδο θα αποδεικνύονταν όλοι το ίδιο «εργατάκοι»; Θα έπαιζαν την μπάλα που ξέρουν και μπορούν; Με ποιόν γνωστό παίκτη μοιάζει ο καθένας και τί σημαίνει αυτό στην κούρσα για την διαδοχή; Καυτά ερωτήματα ζητούν εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Και θα τις έχουν.

Κοουτσάρει ο Γιάννης Τσαούσης

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο Ρόι Κιν

Ο μπαρουτοκαπνισμένος αμυντικός χαφ που κάθε κόμμα θα ήθελε να έχει στην ηγεσία του. Πιστός στο δόγμα «fail to prepare, prepare to fail», έχει ραμμένο το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο και αλίμονο σε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την ικανότητά του να είναι ο αρχηγός της αγέλης.

Πλεονεκτήματα: Ηγετική στόφα, στιβαρή παρουσία, μουστάκι εμπιστοσύνης, ψαρωτικό βλέμμα, χωρατά που αγγίζουν την καρδιά του μέσου, παραδοσιακού καφενόβιου δεξιού.
Μειονεκτήματα: Αρκετά μεγάλος (62 ετών) για «νέα ξεκινήματα», ελαφρώς οξύθυμος και περιστασιακά αθυρόστομος.
Πιθανότητες: 40%, λόγω παλαιότητας, κομματικής επετηρίδας και «κανονίστε να με ψηφίσετε, μην τα κάνω όλα λαμπόγυαλο να ‘ουμ...»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Πάολο Μαλντίνι

Σταθερή παρουσία στα μετόπισθεν του κόμματος από τα μικράτα του, καθώς ο πατέρας του ήταν ιστορικό μέλος της ίδιας ομάδας. Ανέβηκε σκαλί-σκαλί στην εσωτερική ιεραρχία και πλέον ίσως είναι η ώρα του. Οι μετριοπαθείς πολιτικές του τοποθετήσεις εμπνέουν σιγουριά στους συμπάικτες του και ατσαλώνουν την άμυνα του κόμματος από τις «εξ’ ακροδεξιών» επιθέσεις.

Πλεονεκτήματα: Ο πατέρας του είχε καημό να δει την «Ντορούλα του» αρχηγό της ΝΔ μια μέρα, αλλά... ας πάει και το παλιάμπελο. 300-350 τηλεφωνάκια θα τα κάνει.
Μειονεκτήματα: Δεν τον στηρίζει ούτε η αδερφή του. Όταν γουρλώνει τα μάτια, είναι πιο φοβιστικός κι απ’ τον Μανιάτη.
Πιθανότητες: 30%, που θα ήταν μεγαλύτερες αν δεν μιλούσε ανοικτά κατά της οικογενειοκρατίας στην πολιτική, την ώρα που ο ίδιος είναι από τους κυριότερους εκπροσώπους της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο Πέπε

Σκληρός πολιτικός παίκτης, που έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρον όλες τις ευκαιρίες ανέλιξης που παρουσιάστηκαν στην καριέρα του. Ξεκίνησε από τα τσικό (ΛΑ.Ο.Σ.) και εξελίχτηκε σε παίκτη περιωπής, με μεγάλη μεταγραφή στη Ρεάλ Ρηγίλλης. Θρασύς αμυντικός, που δεν θα διστάσει να βαρέσει στο ψαχνό προκειμένου να υπερασπιστεί την περιοχή της κεντροδεξιάς ιδεολογίας.

Πλεονεκτήματα: Είναι Τόμσεν, Μορς, Μαζούχ και Βελκουλέσκου σε συσκευασία ενός. Κι αυτό σε μια περίοδο που «αντιμνημονιακοί και παλικάρια γίναμε μαλλιά-κουβάρια» του εξασφαλίζει πρώτη καρέκλα-πίστα στην τηλεόραση όπου, ως γνωστόν, παράγεται πλέον η πολιτική εν Ελλάδι.
Μειονεκτήματα: Μιλάει όπως θα μίλαγε αν είχε φωνή ο Καστράτο και είναι μονίμως τόσο πολύ στην τσίτα, που θα ορκιζόταν κάποιος πως σίγουρα παίρνει χάπια για πνευματική εγρήγορση με τις χούφτες.
Πιθανότητες: 20%, μόνο και μόνο επειδή (μάλλον) δεν είναι πλειοψηφία αυτοί που επιθυμούν να αντικατασταθεί σταδιακά ο πυρσός από το σήμα της ΝΔ από το τσεκούρι.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ο Λιρόι Σανέ

Νεαρός επιθετικός μέσος, που έρχεται να κάνει αίσθηση και να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Όλοι του αναγνωρίζουν το οφθαλμοφανές πολιτικό του ταλέντο και περιμένουν να δουν αν και πως μπορεί να μετεξελιχθεί σε σημαίνον πολιτικό κεφάλαιο, με ιδεολογικές ασιστς και κεντρώα ανοίγματα «μεγάλου παίκτου».

Πλεονεκτήματα: Χαμόγελο-διαφήμιση οδοντόπαστας, μάγουλο-φράπα, όψη καλοθρεμμένου πλουσιόπαιδου (τα γουστάρουν τρελά αυτά οι φιλελέδες), 37 ετών, «έχει όλο το μέλλον μπροστά του».
Μειονεκτήματα: Δεν τον γνωρίζει κανείς από τη Θεσσαλονίκη και κάτω. Θέλει να ‘σαι λίγο Πανίκας σ’ αυτά τα θέματα, να παίζεις ρόλους, να γίνεσαι master El Grafico που και που, να ακούγεσαι ρε παιδί μου -κι ας είναι για τους λάθος λόγους.
Πιθανότητες: 10%, γιατί είναι το underdog της κούρσας. Έχει, εντούτοις, «αέρα» νικητή κι αυτό θα αποβεί εσωκομματικά υπέρ του σε κάθε περίπτωση.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 05, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Nea Dimokratia FC"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator