«ΜΑΥΡΟ» ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ… ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΟ MEGA ! Άγριο ψαλίδι στους μισθούς και γενική σύρραξη-Ο κακός χαμός σε Αlpha,Ant1,Star

0


Βαρύ το κλίμα στο κανάλι του Mega μετά από την οριστικοποίηση από τη διοίκηση της σκέψης για “κούρεμα” των μισθών σε όλους τους εργαζόμενους!
Αναλυτικότερα εδώ και αρκετές μέρες υπήρχε έντονη φημολογία στους “διαδρόμους” του μεγάλου καναλιού για νέες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων οι οποίοι τρομάζοντας και μόνο στην ιδέα να μειωθεί και πάλι η μισθοδοσία τους,(έχει γίνει είδη 20% μείωση στο παρελθόν), ζήτησαν από τον εκπρόσωπό τους, τον Πάνο Τουμάση, να συναντηθεί με τη διοίκηση του σταθμού και να λάβει ενημέρωση.

Όταν λοιπόν ο Πάνος Τουμάσης συναντήθηκε με τον νέο διευθύνων σύμβουλο του σταθμού, Νίκο Πεφάνη, ο τελευταίος παραδέχτηκε πως το κανάλι είναι έτοιμο να προχωρήσει άμεσα στις εν λόγο μειώσεις μισθών,10-20% – 10% για τους πιο χαμηλόμισθους και 20% για εκείνους με υψηλότερες απολαβές.

Η αντίδραση των εργαζομένων στα όσα τους μετέφερε ο εκπρόσωπος τους ήταν άμεση και οργίλη. Ζήτησαν να πάει άρον άρον η ΕΣΗΕΑ για να συζητήσουν το θέμα και έβγαλαν ένα ψήφισμα.. σύμφωνα με το οποίο αναφέρουν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά σε περίπτωση υλοποίησης του σχεδίου μειώσεων.

«Δεν βάζουν ούτε ευρώ στο κανάλι και θέλουν να κόψουν πάλι λεφτά από εμάς» φαίνετε να λένε οι αγανακτισμένοι εργαζόμενοι του μεγάλου καναλιού και συμπληρώνουν:

«Με τα 100-200 ευρώ που θα κόψουν από τους χαμηλόμισθους και τα λίγο περισσότερα από τους υψηλόμισθους θα καλυφθούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των ελλειμμάτων, των δανείων και του τιμήματος για τις συχνότητες και την άδεια;»

Εντωμεταξύ το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται μόνο στο Megachannel αλλά και σε άλλους σταθμούς που και εκείνοι είτε έχουν προχωρήσει είτε θα προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών στους εργαζομένους τους.

Στον ΑΝΤ1 υπάρχει έντονη αντίδραση για το νέο «κούρεμα» των αποδοχών των εργαζομένων κατά 20% ως το τέλος του έτους, με ρήτρα επιστροφής στο παλαιό καθεστώς από την 1η Ιανουαρίου 2016.Για πρώτη φορά υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι στο σταθμό που αντιδρούν και καθώς οι απολύσεις που έχουν γίνει είναι ήδη πολλές, δεν υπάρχουν περιθώρια στο κανάλι και για άλλες απομακρύνσεις.

Στο Star οι περικοπές ξεκινούν από 8% έως 12% και έγιναν αποδεκτές. Στον Alpha υπάρχουν πιέσεις προς τους εργαζόμενους να δεχθούν «κούρεμα» το οποίο έχει και δύο εκδοχές με το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα. Είτε να μειωθούν οι αποδοχές κατά 10% για τους επόμενους 10 μήνες ή κατά 20% για τους επόμενους 5!

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς αυτές κινήσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειές τους.

Στο μεταξύ «μαύρο» έπεσε στο δελτίο ειδήσεων του «μεγάλου» καναλιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας από τις 18.00 έως τις 24.00 της Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου 2015 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGΑ» και στην ιστοσελίδα “megatv.com”, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τις επαπειλούμενες νέες μειώσεις των αποδοχών τους, με αίτημα να μην υπάρξει καμία μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων.

medicalland.gr
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 06, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«ΜΑΥΡΟ» ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ… ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΟ MEGA ! Άγριο ψαλίδι στους μισθούς και γενική σύρραξη-Ο κακός χαμός σε Αlpha,Ant1,Star"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator