Όχι πια Φίλη, μόνο σεξ – Μερικές πενταροδεκάρες μυαλό…

0


Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των προνομιούχων Ελλήνων που στέλνουν το παιδί τους σε ιδιωτικό σχολείο, σύμφωνα με το Νίκο Φίλη. Στους «έχοντες και κατέχοντες» που πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, πληρώνοντας «μερικές πενταροδεκάρες» παραπάνω, όπως τουλάχιστον αντιλαμβάνεται ο κύριος Φίλης το 13% ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία.

Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης

Το βλέμμα του Νίκη Φίλη προφανώς φτάνει μακριά, ατενίζοντας το μέλλον... Διότι αν κοιτούσε δίπλα του, κοντά του, στο κόμμα του το ίδιο, ίσως και να έβλεπε εκατομμυριούχους συντρόφους του, στελέχη της κυβέρνησης με καταθέσεις τόσων εκατομμυρίων ευρώ που καμιά φορά ξεχνάνε να δηλώσουν μερικά, αριστερούς με δεξιές τσέπες που έχουν εταιρείες με τζίρους εκατομμυρίων και κάνουν δουλίτσες με τις περιφέρειες. Αλλά είπαμε, οι γονείς που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο είναι αυτοί που έχουν λεφτά και πρέπει να πληρώσουν το κατιτίς παραπάνω, σε μια ακόμα πανικόβλητη προσπάθεια της κυβέρνησης να αρμέξει κι άλλο την αγελάδα που λέγεται «μεσαία τάξη». Ακόμα κι αν έχει τελειώσει το γάλα και πλέον αρμέγουν την ουρά της (για να μην πω τίποτε άλλο...), μπας και στάξει καμιά σταγόνα.

Λένε κάποιοι ότι δεν γίνεται να έχουμε έναν αγράμματο Υπουργό Παιδείας, έναν άνθρωπο που δεν έχει πάρει πτυχίο ΑΕΙ αλλά παρόλα αυτά έχει την τύχη της Παιδείας στα χέρια του. Αυτό εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί και στην πραγματικότητα είναι πρόβλημα της κυβέρνησης και όχι του ίδιου που τον επέλεξε γι' αυτό το νευραλγικό πόστο. Θα μπορούσε να έχει σπουδάσει ο άνθρωπος στο «Πανεπιστήμιο της ζωής», να καταλαβαίνει τι γίνεται δίπλα του, να έχει τέτοια εμπειρία και τριβή από την καθημερινότητα, που να αντιλαμβάνεται πράγματα που κανένα πτυχίο και κανένα μεταπτυχιακό δεν μπορεί να σε κάνει να καταλάβεις. Αλλά δυστυχώς ούτε καταλαβαίνει, ούτε «νιώθει»...

Μας λέει για «πενταροδεκάρες» (σχηματικά το ανέφερε, όπως είπε ο ίδιος, προσπαθώντας να μπαλώσει τη χαζομάρα που είπε) και για ανθρώπους που πρέπει να πληρώσουν, εφόσον έχουν επιλέξει να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και όχι στο δημόσιο. Να του πω, επειδή προφανώς ούτε ξέρει, ούτε θέλει να ξέρει, ότι πολλοί από εμάς που στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά σχολεία, δεν είμαστε πλούσιοι, ούτε μας περισσεύουν τα λεφτά – κόβουμε απ' όπου μπορούμε, στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε στα παιδιά μας λίγο καλύτερες συνθήκες μάθησης, επειδή η δημόσια παιδεία έχει ένα σωρό προβλήματα – όχι φυσικά με ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης. Αλλά για ποια δημόσια παιδεία μιλάμε σήμερα; Για τα σχολεία που δεν έχουν δασκάλους; Για κτίρια που δεν έχουν θέρμανση; Γι' αυτά που μπάζουν νερά τα παράθυρα και πέφτουν τα υπόστεγα; Που δεν χωράνε τα παιδιά στις τάξεις; Όταν αποφασίσει να κατέβει από το θρόνο του ο Υπουργός Παιδείας, ας κάνει έναν κόπο να πάει σε μερικά σχολεία και να ρίξει μια ματιά για να έχει μια εικόνα – και όχι στα σχολεία της γειτονιάς του ή στις «καλές συνοικίες» της Αθήνας. Ας πάει και σε γειτονιές πιο «λαϊκές», ας πάει και σε σχολεία της επαρχίας, στα χωριά και τα νησιά και ίσως γίνει λίγο πιο σοφός. Και πιο ταπεινός.

Να θυμίσω επίσης στον κύριο Φίλη, ότι όλοι εμείς που στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά σχολεία, ουσιαστικά απαλλάσσουμε το δημόσιο από ένα κόστος, που φτάνει περίπου τις 3.000 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί που πάει στο δημόσιο – τόσο θα «στοίχιζε» π.χ. ο γιος μου στο ελληνικό δημόσιο αν πήγαινε σε δημόσιο σχολείο, ποσό που αντιστοιχεί στους μισθούς των δασκάλων, τα βιβλία που θα έπαιρνε δωρεάν, τα πετρέλαια για τη θέρμανση, τη συντήρηση του κτιρίου κλπ. Να του θυμίσω επίσης ότι όλοι εμείς που στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά σχολεία όχι απλά φορολογούμαστε κανονικά όπως όλοι οι υπόλοιποι, συμμετέχοντας στα έξοδα για την Παιδεία παρόλο που δεν κάνουμε χρήση της δημόσιας Παιδείας, όχι απλά δεν έχουμε κανενός είδους φοροαπαλλαγή ή έκπτωση, αλλά θεωρούμαστε και «φορολογούμενοι πολυτελείας» πληρώνοντας το κατιτίς παραπάνω επειδή είμαστε «τόσο πλούσιοι» που στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά. Κι επειδή έχω κληρονομικό χάρισμα και μπορώ να βλέπω το μέλλον, θα κάνω την εξής πρόβλεψη: όποτε ολοκληρωθεί η βαθμίδα εκπαίδευσης για πάρα πολλά παιδιά που σήμερα πάνε σε ιδιωτικά, όταν για παράδειγμα τελειώσει και η έκτη τάξη δημοτικού, τότε θα φωνάξουμε «Ερχόμαστε!». Θα προσπαθήσουμε να μην αλλάξουμε σχολείο στα παιδιά μας στην τρίτη, την τετάρτη ή την πέμπτη δημοτικού, αλλά μόλις πάνε γυμνάσιο, θα πέσουμε κι εμείς στην αγκαλιά του δημόσιου σχολείου! Και παρακαλώ θερμά τον κύριο Φίλη, να τα έχει όλα έτοιμα ως τότε, να ανοίξει τη μεγάλη του αγκαλιά για να μας υποδεχτεί όλους, όχι σε τάξεις με 50 παιδιά, όχι σε σχολεία χωρίς καθηγητές, όχι σε κτίρια με σπασμένα παράθυρα και καλοριφέρ που δεν λειτουργούν, αλλά σε «κανονικά» σχολεία, όπου όλα θα πηγαίνουν ρολόι. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι «πενταροδεκάρες» που θα μαζευτούν από τον ΦΠΑ 13%, αρκούν για να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων σχολείων από τούδε και στο εξής...

Υ.Γ.1: Κι άλλοι πήραν δύσκολα και δυσβάσταχτα μέτρα, αντιλαϊκά και επαχθή που έλεγε και η κυρία Ζωή. Αλλά το έκαναν με έναν τρόπο που φανέρωνε ή παρίστανε «πόνο ψυχής», κάτι σαν «πρέπει να γδυθείς και να σκύψεις, δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς». Ο κύριος Φίλης, το κάνει με έναν τρόπο χυδαίο, όπως άλλωστε συνηθίζει να εκφράζεται δημόσια, να συνομιλεί στα τηλεοπτικά στούντιο και να απευθύνεται στον λαό. Θα τον συμβούλευα να βάλει και λίγο συναίσθημα όταν αποφασίζει να κάνει σεξ σε ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, ακόμα κι αν θεωρεί ότι αυτοί στους οποίους απευθύνεται δεν είναι ψηφοφόροι δικοί του ή του κόμματός του. Διότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει νωπή λαϊκή εντολή που του δίνει μια «άπλα» τετραετίας, αλλά τα ψέμματα και η αλαζονεία έχουν κοντά ποδάρια...

Υ.Γ.2: Όσο για τον αστείο κύριο Δημήτρη Σεβαστάκη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι το μέτρο δεν αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας επί λέξη ότι «το πολιτικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι, σε σχέση με το κοινό του, από τη δυσαρέσκεια των γονέων των παιδιών των ιδιωτικών σχολείων. Επομένως δεν έχει και κανένα λόγο να το πάρει πίσω», να τον χαίρονται αυτοί που τον ψήφισαν. Το κομματικό μαγαζάκι να είναι καλά, τα ψηφαλάκια να παίρνουμε, στη Βουλή να είμαστε κι όλοι οι υπόλοιποι που δεν μας ψηφίζουν να πάνε να πνιγούν. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα κύριε Σεβαστάκη μου...

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 25, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όχι πια Φίλη, μόνο σεξ – Μερικές πενταροδεκάρες μυαλό…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator