Από το αυτί στον… Τσακαλώτο θέλει να σύρει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο Νάσος Αθανασίου

0


Όχι, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν ήταν στη Λίστα Λαγκάρντ. Ο Νάσος Αθανασίου, ο οποίος φαίνεται ότι παρά το βουλευτιλίκι δεν έχει εγκαταλείψει τη μάχιμη δημοσιογραφία, έχει άλλες πληροφορίες.

Έτσι, ορμώμενος από την πληροφορία ότι το Facebook πλήρωσε φόρο μόλις 5.762 ευρώ στη Βρετανία, ζητάει με ερώτησή του στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει εάν και πόσο φόρο πληρώνει στην Ελλάδα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πεπεισμένος κιόλας ότι έχει πετύχει δημοσιογραφικό και πολιτικό «λαβράκι», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η εν λόγω εταιρία είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη και στη χώρα μας, όπως επίσης και άλλες διαδικτυακές εταιρίες συναφούς ή παραπλήσιου αντικειμένου» και δείχνει... πεδίον δόξης λαμπρόν στο οικονομικό επιτελείο.

Δυστυχώς για τον ίδιο, όμως, το Facebook ούτε πλήρωσε φόρο στην Ελλάδα ούτε πρόκειται να το κάνει. Για έναν και μόνο απλό λόγο: διότι ΔΕΝ έχει έδρα στην Ελλάδα!

Κι αν δεν το πιστεύετε, ιδού ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του κ. Αθανασίου:

«Δημοσιεύματα του ξένου και του εγχώριου Τύπου αναφέρουν ότι η εταιρία Facebook απέδωσε  φόρο εισοδήματος ύψους 5.762 Ευρώ, στις υπηρεσίες εσόδων της Βρετανίας, για το έτος 2014. Η εν λόγω εταιρία είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη και στη χώρα μας, όπως επίσης και άλλες διαδικτυακές εταιρίες συναφούς ή παραπλήσιου αντικειμένου.


Επειδή, η εν λόγω εταιρία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα,

Επειδή, το ελληνικό δημόσιο καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες συγκέντρωσης δημοσίων εσόδων…

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Πόσο φόρο εισοδήματος απέδωσε στο ελληνικό δημόσιο η ανωτέρω αναφερθείσα εταιρία κατά το οικονομικό έτος 2014;

Ο Ερωτών Βουλευτής,
Αθανάσιος Αθανασίου,
Περιφέρειας Αττικής»

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 25, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από το αυτί στον… Τσακαλώτο θέλει να σύρει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο Νάσος Αθανασίου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator