Πρωτοβουλία Πολιτών: Κύριε Μελέτη γιατί καταργείτε την κομποστοποίηση στην πράξη;

0







Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, 08:05 π.μ.

Κόρινθος, οδός Κωστή Παλαμά

Κορινθιακή «διαλογή στην πηγή»

Το απορριμματοφόρο του Δήμου Κορινθίων (με μύλο όχι με πρέσα) μαζεύει βιαστικά τα σκουπίδια. Όπως εύκολα μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες μετά τον κίτρινο κάδο της κομποστοποίησης ξεφορτώνει και τον πράσινο κάδο των σύμμεικτων σκουπιδιών. Αυτό συμβαίνει σε κάθε του στάση. Στην διασταύρωση με την Ερμού δεν υπάρχει πράσινος κάδος αλλά δύο κίτρινοι, ο ένας εκ των οποίων είναι άδειος.

Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κος Μελέτης, την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε στην διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου και σε εθελοντές που ήταν παρόντες, πως η διαδικασία με την ενημέρωση για την κομποστοποίηση προχωρά "πόρτα πόρτα" και υποσχέθηκε να στείλει στους υπόλοιπους δημ. συμβούλους τα στατιστικά της ως τώρα. Εννοείται πως δεν τα έστειλε. Περιμένουμε να τα δούμε όταν γυρίσει. Όσο για την ενημέρωση, υπάλληλοι του Δήμου σε πολλές γειτονιές, περνούν το πρωί και αφήνουν ένα φυλλάδιο σε κάθε μονοκατοικία, όπως μαθαίνουμε από συμπολίτες μας.

Κε Μελέτη

1. Γιατί καταργείτε την κομποστοποίηση στην πράξη;

2. Τα σκουπίδια που μαζεύετε με αυτόν τον τρόπο τα πηγαίνετε σε κάποια παράνομη χωματερή; Ή τα προωθείτε για "κομποστοποίηση" ώστε να μειώσετε τους όγκους; Αν ισχύει το πρώτο δεν σας πειράζει καθόλου που αυξάνετε τους όγκους που θάβετε; Αν ισχύει το δεύτερο πως τα διαχειρίζεται η εταιρεία που τα παραλαμβάνει, με δεδομένο πως έχουν αναμειχθεί στον μύλο του οχήματος άρα είναι ακατάλληλα για κάθε άλλη χρήση;
Αλήθεια, πόσο κομπόστ και πώς διατίθεται στον Δήμο ως τώρα από το πρόγραμμα που τρέχει;

3. Αύριο που δεν θα έχετε χωματερή να τα θάψετε και θα αναγκαστείτε να πληρώσετε για να τα μεταφέρετε κάπου νόμιμα, τι θα πείτε στους δημότες που σας ψήφισαν για το αυξημένο κόστος της διαχείρισης; Τι θα τους πείτε όταν σταματήσουν να κάνουν διαλογή (όσοι κάνουν) βλέποντας εσάς να την καταργείτε εκ των υστέρων;

4. Αν εικόνες και επιλογές σαν κι αυτές δεν είναι ο ορισμός της εξαπάτησης τότε τι είναι; Ο καθένας στον τομέα του βέβαια. Ελπίζω να καταλαβαίνετε πως δεν μπορούν να γίνουν πειστικές οποιεσδήποτε δικαιολογίες. Η πόλη βοά για την κατάσταση αυτή εδώ και πολύ καιρό, το μόνο που έλειπε ήταν τα στοιχεία. Όποιον κάτοικο της πόλης κι αν συναντήσεις θα πει αυτό που βλέπει. Η κομποστοποίηση έχει καταργηθεί στην πράξη και ελπίζω να έχετε σκεφτεί μια δικαιολογία γι αυτό.

Ο κος Πνευματικός δήλωσε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο πως την διαχείριση της μονάδας κομποστοποίησης του Δήμου θα αναλάβει η εταιρεία που την σχεδιάζει. Αλήθεια, με ποιο δικαίωμα δρομολογείτε σιγά σιγά δημόσια επένδυση 3 εκ ευρώ να δουλέψει προς όφελος ιδιώτη; Έχουμε προτείνει να εξεταστεί η διαχείριση μέσω ΔΑΕΚ που δεν αποκλείει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από ειδικούς και ανάλογες συμβάσεις, με γνώμονα τι θα μείνει μακροπρόθεσμα στον Δήμο και την ουσιαστική λειτουργία ενός σχεδίου διαχείρισης, που καλούμαστε όχι μόνο να καταρτίσουμε αλλά και να υλοποιήσουμε. Μιας και η διαβούλευση αρχίσει για το Τοπικό Σχέδιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων καλούμε να πάρουν θέση οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, κόμματα, πολίτες και συλλογικότητες, έχοντας σαν παράδειγμα το "πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης" με ιδιώτη. 

Επειδή βρίσκεστε σε ταξίδι με τον Δήμαρχο που σας επέλεξε, επειδή 10 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει ούτε μια κίνηση να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, αντίθετα έχει παραχωρήσει κάθε πρωτοβουλία για τον θέμα στον κο Τατούλη και τους φίλους του, επειδή και στις δύο ημερίδες της Πρωτοβουλίας Πολιτών δήλωσε δημόσια πως το κριτήριο του είναι το πολιτικό κόστος και η βοήθεια που περίμενε από τον Περιφερειάρχη, θα σας περιμένουμε να γυρίσετε να μας απαντήσετε.

υ.γ. Ελπίζω να έχετε τα κότσια και την ευσυνειδησία να μην ρίξετε την ευθύνη σε υπαλλήλους του Δήμου, ούτε να μας μιλήσετε για "μεμονωμένο περιστατικό". Ελπίζω.

Η πόλη γνωρίζει. Και η πολιτική ευθύνη είναι όλη δική σας. 

Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 08, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρωτοβουλία Πολιτών: Κύριε Μελέτη γιατί καταργείτε την κομποστοποίηση στην πράξη;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator