«Ρολά» στις εφορίες για τους πολίτες - Κίνητρα για χρήση πλαστικού χρήματος

0


Μια... ηλεκτρονική εφορία οραματίζεται ο Τ. Αλεξιάδης, όπου οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να στήνονται σε ουρές και να... μαλλιοτραβιούνται με τους εφοριακούς.

Το πρόβλημα είναι ότι για να φτάσουμε εκεί- σύμφωνα με τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών μπορεί να γίνει το 2016- θα πρέπει αφενός να αλλάξουν ΟΛΑ στους απίστευτους Κώδικες Φορολογίας Εισοδημάτων, Κεφαλαίου, Φορολογικής Διαδικασίας, αφετέρου να ξεπεραστούν επιτέλους οι τεχνικές δυσκολίες και να μπορέσουν να λειτουργήσουν όπως πρέπει οι εφαρμογές του TAXIS.

Το στοίχημα χαρακτηρίζεται τεράστιο, καθώς η πολυνομία, η πληθώρα Αποφάσεων και οι δαιδαλώδεις εγκύκλιοι καθιστούν σχεδόν απαγορευτική την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν για τους φορολογούμενους χωρίς την παρουσία τους στην εφορία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του... κλειδάριθμου για τους νέους χρήστες του Taxis, οι οποίοι πρέπει να στήνονται στην ουρά του Μητρώου, μαζί με δεκάδες άλλους φορολογούμενους, οι οποίοι δεν αρκεί να δηλώνουν τις μεταβολές στοιχείων μέσω Ίντερνετ, αλλά πρέπει βασανιστικά να υποβάλουν και χειρόγραφο έντυπο.

Όσον αφορά στη χρήση πλαστικού χρήματος, για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελανιού, ο Τ. Αλεξιάδης απέφυγε αυτή τη φορά να συνδέσει τη χρήση καρτών με το "χτίσιμο" του αφορολογήτου. Μίλησε, όμως, για κίνητρα- όπως οι κληρώσεις χρηματικών ποσών- προς τους καταναλωτές, καθώς και για κίνητρα προς τις επιχειρήσεις, ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα τηρούν ειδικό επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό, αποκλειστικά και μόνο για την πίστωση του ΦΠΑ και την άμεση απόδοση του στο υπουργείο Οικονομικών.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Ρολά» στις εφορίες για τους πολίτες - Κίνητρα για χρήση πλαστικού χρήματος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator