ΚΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

0


Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στην Αρχαία Κόρινθο, ένας 10χρονος μαθητής δημοτικού πετάχτηκε έξω από το λεωφορείο που θα τον μετέφερε σπίτι του μετά το σχολείο γιατί δεν είχε μαθητική κάρτα μεταφοράς. Ο οδηγός του ζήτησε να πληρώσει και στην απάντηση του μαθητή ότι δεν έχει χρήματα ο οδηγός του απάντησε: «Κατέβα κάτω ρε, δεν είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα».

Αυτό το περιστατικό δεν είναι το πρώτο, παρόλο που θέλουν να το εμφανίσουν σαν κάτι μεμονωμένο. Είναι πολλοί οι συμμαθητές μας που αναγκάζονται να πληρώνουν την μετακίνηση τους σε κάθε έναρξη σχολικής χρόνιάς μέχρι να δοθούν οι κάρτες μεταφοράς. Δηλαδή, δεν φτάνουν όσα πληρώνουν οι γονείς μας για τα φροντιστήρια μας, για τα βιβλία των αγγλικών και όλα όσα χρειαζόμαστε για να πηγαίνουμε σχολείο τώρα θα μας πετάνε και έξω από τα λεωφορεία αν δεν τους πληρώνουμε!!!

Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι Δήμοι βλέπουν τη μεταφορά των μαθητών σαν άλλο ένα «έξοδο» για τα ταμεία τους που τα γεμίζουν από τους φόρους των γονιών μας. Ενώ χαρίζουν εκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εργολάβους δεν εξασφαλίζουν ούτε τα βασικά για τα σχολεία μας: τους καθηγητές, τα βιβλία, τη μεταφορά μας, το ένα γεύμα για κάθε μαθητή. Με τις νέες αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα σχολεία θα πρέπει να βρίσκουν από τους γονείς και από χορηγούς χρήματα για τη μεταφορά, τα βιβλία, τους καθηγητές κλπ όπως γίνεται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Δηλαδή τα σχολεία θα χωριστούν ακόμα περισσότερο σε σχολεία για τους πλούσιους που έχουν να πληρώνουν και σε σχολεία για το φτωχόκοσμο που δεν έχει να «τα σκάει» κάθε χρόνο.

Δεν είμαστε ζώα! Θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε να ζήσουμε!

Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για την μόρφωσή μας!

Καλούμε τα μαθητικά συμβούλια να απαιτήσουν:

· Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση μας, από και προς το σχολείο, με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.

· Να εκδοθούν άμεσα οι κάρτες μεταφοράς. Μέχρι να βγουν οι κανένας μαθητής να μην πληρώνει εισιτήριο τις ώρες που λειτουργούν σχολεία και φροντιστήρια.

· Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ότι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator