Από το διήμερο ''Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Επικοινωνίας & Αφήγησης"

0












''ΤΟ ΒΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ'' 

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε το διήμερο ''Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Επικοινωνίας & Αφήγησης". Την ομάδα Επιμόρφωσης και Υποστήριξης αποτελούσαν κ.Μαρία Παπανικολάου, Ιστορικός - Αφηγήτρια, η κ. Ρωξάνη Γιάννου, Εικαστικός - Θεωρητικός τέχνης και η κ. Ελένη Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος.

Η κ. Μαρία Παπανικολάου μίλησε για την αφήγηση ως το παλαιότερο και ισχυρότερο εργαλείο επιρροής και τις τεχνικές της, τον αφηγητή, το παραμύθι και τις ιστορίες ως δημιουργούς ταυτοτήτων, καθορισμού και διδασκαλίας κοινωνικών αξιών. Η κ.Ρωξάνη Γιάννου μίλησε για τη μεγάλη και καθοριστική σημασία του βιώματος και την προσέγγισή του μέσω της τέχνης. Κατά τη δημιουργία του LIFE MAP η αξιοποίηση του χρώματος φανέρωσε τη δύναμη της ζωγραφικής να αποκαλύπτει τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, τα ποικίλα συναισθήματά του, τις επιθυμίες του και τα όνειρά του! Η κ.Ελένη Παπαγεωργίου συντόνησε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων κατά τη διάρκεια των οποίων η αφήγηση και η εφαρμογή των τεχνικών της είχε τον κύριο ρόλο!


Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος 
Μέλος της 
Ένωσης Ανταποκριτών
Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού

tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 11, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από το διήμερο ''Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Επικοινωνίας & Αφήγησης""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator