Ολάντ: Λάθος μας που εγκαταλείψαμε την Ελλάδα – Φάνηκε γενναίος ο Τσίπρας (Ούτε ο Φλαμπουράρης δεν θα τα έλεγε έτσι...)

0



Στα πρώτα του λόγια και αναφερόμενος στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση, ο πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, με έντονα απολογητική διάθεση: «Η Άνγκελα Μέρκελ και εγώ, μαζί με την Κομισιόν και τα κράτη-μέλη, προωθήσαμε συζητήσεις που δυστυχώς απέτυχαν. Και τώρα βλέπο
υμε εικόνες εγκατάλειψης. Εγκαταλείψαμε μια χώρα που ο πολιτισμός της ακόμα μας φωτίζει. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω τώρα να μιλήσουμε και για το χρέος, ώστε να βρούμε μια ολοκληρωτική λύση.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολύ θαρραλέος και θέλησε να διαβουλευτεί το λαό του, πριν συμφωνήσει». Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στην ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι επιθυμεί οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να επικεντρωθούν στο θέμα της εξυπηρέτησης του χρέους.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας «ήταν θαρραλέος (…) Ο σεβασμός προς τη δημοκρατία δεν ήταν ποτέ αντίθετος με τον σεβασμό προς τους κοινούς κανόνες», πρόσθεσε ο Ολάντ.

«Οι διαπραγματεύσεις (με την Αθήνα) ήταν επίπονες και εμείς συμμετείχαμε κατά το μέρος που μας αναλογούσε. Θα μπορούσαν να έχουν αποτύχει και αυτό θα ήταν κάτι παραπάνω από μια αποτυχία: θα ήταν μια αποκήρυξη των αμοιβαίων ευθυνών μας», τόνισε.

Πηγή: https://panosz.wordpress.com/2015/10/07/hollande/

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 17, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ολάντ: Λάθος μας που εγκαταλείψαμε την Ελλάδα – Φάνηκε γενναίος ο Τσίπρας (Ούτε ο Φλαμπουράρης δεν θα τα έλεγε έτσι...)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator