Το άλλο κύμα

0


Η έκτακτη σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και τον ακριβοδίκαιο διαμοιρασμό του συριακού πληθυσμού που κατάφερε να διασχίσει ζωντανός το Αιγαίο και την Ουγγαρία, έφερε στο προσκήνιο και μια άγνωστη, αναπάντεχη πτυχή του τεραστίου αυτού δράματος.

Εδώ και δέκα μέρες, από την θριαμβευτική εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών και μετά, παρατηρείται άτακτη φυγή όλων των φιλελεύθερων μπλερικών στοιχείων, όχι μόνο απ' τις κομματικές δομές της πάλαι ποτέ βρετανικής Αριστεράς, μα και από το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο – ένα μαζικό προσφυγικό κύμα που δείχνει να κατευθύνεται κατά προτεραιότητα προς το γερμανικό SPD και το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Στη σύνοδο των Βρυξελλών όμως, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ δήλωσε ότι η κατάσταση στο δικό του κόμμα ήταν ήδη οριακή πριν το ξέσπασμα της κρίσης, ζητώντας κατανόηση από τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να εξεδήλωσε άμεσα την αλληλεγγύη του εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η μικρή Ελλάδα θέλει και μπορεί να σταθεί στο ύψος και αυτών των περιστάσεων.

http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.dika-sas&id=8943#sthash.Tyf1FA9B.dpuf
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 27, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το άλλο κύμα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator