Έλεος! Ο Ψινάκης αποκάλεσε ατάλαντο βούρλο τον Χαρίτο (εικόνα)

0



Το γύρο του ελληνικού διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες το σχόλιο του ανεκδιήγητου Δημάρχου Μαραθώνα σχετικά με την παρουσία του Πάνου Χαρίτου σε ρόλο συντονιστή στο debate, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Δεν είναι ντροπή ένα ατάλαντο βούρλο να διευθύνει ένα τόσο σοβαρό debate που θα κρίνει τις τόσο κρίσιμες εκλογές για τη χώρα μας;«, έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο instagram ο κ. Ηλίας.


Αναμφίβολα, είναι δικαίωμά του να μην του άρεσε ο τρόπος με τον οποίο διεύθυνε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ την τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ωστόσο το σχόλιο του μόνο ως κακοήθεια μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει. Πόσω μάλλον αν λάβουμε υπόψη μας τη δημοσιογραφική πορεία του γνωστού δημοσιογράφου.

Κι επειδή ο Ηλίας Ψινάκης, όπως και πολλοί άλλοι, δεν γνωρίζουν τι εστί Πάνος Χαρίτος στην ελληνική δημοσιογραφία, καλό θα ήταν να γίνονται τέτοιες αναφορές.

Δείτε το βιογραφικό του:

Ο Πάνος Χαρίτος ξεκίνησε από την «Ελευθεροτυπία» και τον «Ταχυδρόμο» και ακολούθησε το «Κανάλι 15″, ο πρώτος ελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός. Εκεί ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός και εκφωνητής δύο εκπομπών για την ιστορία της Μαύρης Μουσικής, ενώ το 1992 πήρε μεταγραφή για το Mega, όπου έμεινε δύο χρόνια κι έπειτα έφυγε στο εξωτερικό.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει καλύψει σημαντικά γεγονότα όπως εμφύλιες συγκρούσεις και πολιτικές κρίσεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, ολόκληρη την Αφρική, την Κίνα, την Κεντρική και Νότια Ασία. Πήγε ως ελεύθερος επαγγελματίας, με τον κάμεραμαν Βασίλη Μουρίκη, στον Καύκασο, όπου μαινόταν ο εμφύλιος στην Τσετσενία και στη Γεωργία με την Αμπχαζία (1994). Τα θέματα που έκαναν «έπαιζαν» στο BBC και σ” άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και σταθμούς, όπως η Deuche Welle. Τον ίδιο χρόνο, ταξίδεψε στον Αζερμπαϊτζάν και στην Αρμενία με αφορμή τα επακόλουθα του σεισμού εκεί.

Δύο χρόνια αργότερα (1996), πέρασε από την Τανζανία στο Ζαϊρ (σημερινή Δημοκρατία του Κονγκό) και κάλυψε τον εμφύλιο πόλεμο. Το 1997 έφυγε στην Αλβανία για την κρίση με τις Πυραμίδες, ως ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Έμεινε τρία χρόνια, καλύπτοντας τον πόλεμο και στο Κόσοβο. Ξαναγύρισε, έκανε μια εκπομπή στην ΕΡΤ, «αλλά είδε ότι αυτό το κουστούμι δε του πήγαινε». Έφυγε, λοιπόν, για τη Μέση Ανατολή, κάλυψε την Ιντιφάντα, την πρώτη κρίση στο Λίβανο, τον πόλεμο στο Λίβανο το 2006, τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003, τα πολιτικά της Συρίας, «τις μεταρρυθμίσεις και τις κόντρες με τους Αμερικανούς» και τακτικά πηγαίνει για ρεπορτάζ στην Αίγυπτο.

Εκτός των άλλων, Σιέρρα Λεόνε, Αφγανιστάν, ο δεύτερος πόλεμος του Κόλπου, η διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνης, η παλαιστινιακή διαμάχη μεταξύ Hamas-Fatah στη Γάζα (2007), ο πόλεμος στη Γάζα (το Γενάρη του 2007) είναι μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που έχει καλύψει για τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Έχει βραβευτεί με πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις και βραβεία για τη δουλειά του. Το 2004 παρέλαβε το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Στοιχεία από το press-gr.com, στο οποίο είχε δώσει συνέντευξη πριν πέντε χρόνια ο Πάνος Χαρίτος.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 16, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έλεος! Ο Ψινάκης αποκάλεσε ατάλαντο βούρλο τον Χαρίτο (εικόνα)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator