ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο παλιό σταθμό του ΟΣΕ

0


Θέμα λίγων ημερών φαίνεται πως είναι η λειτουργία του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της Κορίνθου, στον οποίο θα μεταφερθούν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων.

Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός ανέφερε πως οι εργασίες έχουν σχεδόν τελειώσει και μόλις αυτό κατα- στεί οριστικό θα μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας και των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, για να λειτουργούν σε έναν ενοποιημένο χώρο.
Από αυτή την εξέλιξη θα ωφεληθεί και ο προϋπολογισμός του δήμου ο οποίος αυτή τη στιγμή, όπως υποστή ριξε ο κ. Πνευματικός, επιβαρύνεται με 7.000 ευρώ τον μήνα για τα ενοίκια των γραφείων για τις Τεχνικές Υπηρε σίες και την Πολεοδομία! «Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, όμως, το κέρδος για την πόλη είναι ότι ένα κτίριο εγκαταλελειμμένο που ήταν εστία μόλυνσης και άντρο παρανομίας θα μετατραπεί σε ένα κτίριο χρηστικό…», είπε ο δήμαρχος.
Η λει τουργία του συγκεκριμένου χώρου αναμένεται να αποσυμφορήσει και το κέντρο της πόλης. Το έργο της αποκατάστασης του κτιρίου γίνεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου και ήταν δύσκο λο καθώς είχαν γίνει πολλές φθορές τόσο από την πολυετή εγκατάλειψη όσο και από τους μετανάστες που για σημαντικό χρονικό διάστημα έμεναν εκεί.
Επιπροσθέτως κρίθηκε απαραί τητο να γίνει προσπάθεια να διατη ρήσει τον χαρακτήρα του 1955 που πρωτοκατασκευάστηκε.
Άλλωστε ο Σταθμός αποτελεί ένα ενιαίο αρχιτε κτονικό σύνολο βιομηχανικής αρχαι ολογίας και ένα υπόδειγμα σύγχρονης σιδηροδρομικής αρχιτεκτονικής.
Ο δήμαρχος Κορινθίων άφησε και αιχμές τόσο για τις καταγγελίες που γίνονταν σε όλη τη διάρκεια των ερ γασιών και εμπόδισαν την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου, όσο και για τα προβλήματα που προκαλεί με τις πληρωμές του έργου το ελεγκτικό συνέδριο.
Όπως είπε ο δήμαρχος το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ο αρμόδιος υπάλληλος του δήμου, από αβλεψία, πέρασε σε λάθος κωδικό τον προϋπολογισμό του έργου, με αποτέλεσμα το ελεγκτικό Συνέδριο να παγώσει και να καθυστερήσει τις πληρωμές.
Σημείωσε ακόμα ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου έχουν εκτελέσει πολύ περισσότερο όγκο δουλειάς από όσον προβλέπει ο προ ϋπολογισμός.  

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 26, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο παλιό σταθμό του ΟΣΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator