Δι' ευχών Μεϊμαράκη

0


Δεν αντέχει ο έρμος ο Μεϊμαράκης σε σοβαρή πολιτική συζήτηση. Όποιος τον είδε στην εκπομπή του Χατζηνικολάου το εμπέδωσε. Δώστου του ανθρώπου καφενείο, πλάκα, χαβαλέ, να περάσεις όμορφα. Αλλά μην του κάνεις και ερωτήσεις για τη φοροδιαφυγή ή για τη λίστα Λαγκάρντ, και την ολιγωρία της Ν.Δ. στο κυνήγι των κατεργάρηδων. Διότι τότε θα περάσεις από τη φάρσα του ψευτράκου στη μαύρη κωμωδία τού άκου-άκου. Να σου λέει ότι η εκτελεστική εξουσία μόνο ευχές μπορεί να κάνει για το ζήτημα.

Μαύρη κωμωδία, μάλιστα. Διότι ο Μεϊμαράκης είναι ο άνθρωπος που πήρε το δαχτυλίδι από τον Σαμαρά. Που τον στηρίζει ασμένως ο Καραμανλής. Κι ο Μητσοτάκης. Και τα σόγια της Ν.Δ. Και η χρυσή νεολαία που τον βρίσκει σέξι. Και όλα τα υπόγεια και τα υπέργεια και εσωτερικά και διεθνή κέντρα, που έχουν λανσάρει και καλλιεργούν και προωθούν το γνωστό υβρίδιο: Μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού! Να μας κυβερνήσουν δηλαδή μαζί ο Τσίπρας κι ο Μεϊμαράκης. Με τις ευχές μας, τέκνα μου.

Αυτό δεν είναι μαύρη κωμωδία; Ακόμα πιο μαύρη όμως είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που το χάφτουν. Δεξιοί που το εύχονται. Αριστεροί που το διακινούν. ΜΜΕ που το διακονούν. Κι έτσι, λέγε-λέγε, έγινε αυτή η μεγάλη ευχή του συστήματος κέντρο του παλαιοκομματικού αποστήματος. Η ανήσυχη διαπλοκή μπαλώνει αμυχές, ο Μεϊμαράκης κάνει ευχές, οι μέχρι χθες δικοί μας απευθύνουν προσευχές, οι σμπίροι παράγουν ιαχές: Όλοι μαζί. Κι εμείς ασχολούμαστε να απαντάμε για το αυτονόητο στον κάθε ανόητο.

Εν πάση περιπτώσει όμως, αφού τόσος καλός κόσμος, μεταξύ τους και άρτιοι αριστεροί, το λένε, θα πρέπει να το πάρουν όλοι στα σοβαρά. Και πρώτος ο Μεϊμαράκης, που καλείται να διατυπώσει το ευχολόγιό του εφ' όλης της ύλης. Για το κράτος, τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή, τις λίστες, τη διαφθορά, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και λοιπά. Για να δουν όλοι ότι η ευσέβειά του δεν περιορίζεται μόνο απέναντι στη μεγάλη φοροδιαφυγή, αλλά το κόμμα του διαθέτει εμπεριστατωμένο ευχολόγιο. Πρόγραμμα ευχών.

Ε, πια, αφού μας διαφωτίσει για τις ευσεβείς ευχές του, να προσέλθουμε ενήμεροι στις κάλπες σε λίγες μέρες. Να τον διαφωτίσουμε κι εμείς για τις δικές μας. Εύχεσαι, μεγάλε; Πάρε κι από μας τις ευχές μας...

Πηγή: http://www.avgi.gr/article/5830698/di-euxon-meimaraki

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 14, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δι' ευχών Μεϊμαράκη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator