Το παιδί σου συμφέρει αμόρφωτο

0


Γράφει η Ρέα Βιτάλη

Υποπτευθήκαμε τους Γερμανούς ότι θέλουν το καλύτερο φιλέτο του κόσμου για δικό τους. Υποπτευθήκαμε ξένα κέντρα εξουσίας ότι θέλουν να αρπάξουν όλο μας τον πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί και να δουλεύουμε οι Έλληνες, ως δούλοι, στα χωράφια της απληστίας τους. Είμαστε σίγουροι ότι οι Αμερικάνοι είναι πίσω από το μεταναστευτικό για να ξεδοντιάσουν την Ευρώπη. Νιώθουμε στον σβέρκο μας την επιβεβαίωση ότι μπορεί να προκύψουμε αποθήκη ανθρώπων καταδιωγμένων. Ήδη τζιχαντιστές ρίχνουν θεμέλια, με τη σβελτάδα που ρίχνουμε εμείς θεμέλια αυθαιρέτων, στα ευρωπαϊκά εδάφη. Πονηρεμένοι για όλα τα διεθνή. Δαιδαλώδη, σπίρτα μυαλά, όλα τα πιάνουν στον αέρα. Οι εχθροί είναι οι έξω. Ξεσηκώνουμε θηριώδεις άμυνες αντίστασης. Κι αν ο εχθρός είναι ήδη μέσα; Το παιδί σου το αμόρφωτο είναι ο απόλυτος εχθρός. Ψήφισες μια χαρά. Ό,τι σου ζήτησε, του το έκανες, με υποταγή καψούρας γκόμενας. Να κρατήσεις με νύχια και δόντια τη δουλειά σου με αφεντικό το κράτος και δεν πάει να πνιγούνε όλοι οι άλλοι. Να πέφτει ο μισθός και ας μην ανταποκρίνεται το κρατικό ταμείο.

Ας πρόσεχαν! Στο κάτω κάτω, πού να 'ξερες κι εσύ; Δίκιο έχεις. Ποιος σε πληροφόρησε ποτέ για το πόσους χωράει το λεωφορείο ο πόθος; Αλλά, φιλαράκο, θα ήθελα να σου γαργαλήσω λίγο την καχυποψία σου σε κάτι άλλο. Ποιος ξένος δάκτυλος είναι πίσω από το παρασύστημα Παιδείας της χώρας μας που καλλιεργείται; Ποια τρόικα κόπτεται για να επιβάλλει -και καλά- το δικό της σύστημα; Ποια ξένα κέντρα αγωνίζονται λυσσαλέα για τους τόνους αμορφωσιάς που σπέρνονται στα κεφάλια της νέα γενιάς; Από τον Μπαλτά του ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ στον Ν. Φίλη. Σε θυμάμαι, πόσο είχε αναστατωθεί το σύμπαν σου κάποτε γιατί τα παιδιά «μας» θα διάβαζαν από φωτοτυπίες τη μαθητική ύλη για 15 μέρες. Πώς περιέργως δεν έχει κουνηθεί φύλλο που δεν έχουν ανοίξει ακόμα σχολεία ολόκληρα; Τι περίεργη σιωπή είναι αυτή; Πώς σου την επέβαλαν; Πώς έχουν τόση δύναμη επάνω σου; Εν μέσω συνεχιζόμενης κρίσης θριαμβολογούμε για το «Αργυρόκαστρο και Τεπελένι» και ελεύθερα τα σύνορα της άλλης μας πλευράς. Να στο πω στη γλώσσα σου; Να αναρωτηθώ σε δική σου διάλεκτο; Μήπως είμαστε οι «Γερμανοί» μας;

Βιογραφικό Νίκου Φίλη. Γεννηθείς το 1960. Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και στους δημοκρατικούς αγώνες, διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (νεολαία ΚΚΕ εσωτερικού). Ως φοιτητής της Νομικής, συμμετείχε στους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης ως μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της Συγκλήτου. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και ως διευθυντής της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

Αγαπητοί συμπατριώτες, όσο θα μεθάτε από ευτυχία για την επιτυχία του Αλέξη και θα είστε ανακουφισμένοι ότι δεν θα «αγγίξει» κανείς τα «κεκτημένα», να γνωρίζετε ότι παραδώσατε την Παιδεία των τέκνων σας στα χέρια του Ν. Φίλη. Θα τους καμαρώσουμε ισάξιους πολίτες του κόσμου και εγγυητές του λαμπρού μέλλοντός μας. Δικό σας... που λένε και στα μπουζούκια. Για τη συνέχεια του άσματος.

ΥΓ.: Υφυπουργός Θ. Πελεγρίνης. Ξανά δικό σας!

Το διαβάσαμε στο protagon.gr
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 27, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το παιδί σου συμφέρει αμόρφωτο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator