28 Σεπτεμβρίου 1941: Ομαδικές σφαγές των Ελλήνων στην Μακεδονία

0


28 Σεπτεμβρίου 1941: Οι βούλγαροι με εντολές των γερμανών και επί βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου, αρχίζουν ομαδικές σφαγές των Ελλήνων στην Μακεδονία.

Στην Δράμα εκτελέστηκαν πάνω από 1.500, οι δε σφαγείς έκοβαν τα κεφάλια τους και έπαιζαν ποδόσφαιρο στην κεντρική πλατεία της πόλεως. Εκτελέστηκαν επίσης στο Δοξάτο 397, στην Κύρνα 250, στην Χωριστή 160, στο Κάτω Νευροκόπι 59, στον Μεγαλόκαμπο 38 κλπ.

Οι σφαγές συνεχίσθηκαν μέχρι την 20η Οκτωβρίου, τα δε θύματα της ωμότητας των βουλγάρων σε όλη την διάρκεια της κατοχής, ξεπέρασαν συνολικά τις 15.000.
Εξ αιτίας των ωμοτήτων αυτών, περίπου 200.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και κατέφυγαν ως πρόσφυγες σε μη βουλγαροκρατούμενες περιοχές της χώρας.

http://ellinoistorin.gr/
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 29, 2015
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "28 Σεπτεμβρίου 1941: Ομαδικές σφαγές των Ελλήνων στην Μακεδονία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator