0-1 με αυτογκόλ από τα αποδυτήρια για την Κυβέρνηση

0


Με το δεξί ή μάλλον με το πολύ δεξί έκανε ποδαρικό η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βάζοντας έναν πονοκέφαλο με το καλημέρα στο κεφάλι του. Δεν του έφταναν οι συντηρητικοί ευρωπαίοι στις Βρυξέλλες που αμφισβητούσαν την ικανότητα των Ελλήνων να διαφυλάξουν τα σύνορά τους, είχε και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να τον αναγκάζουν να βγαίνει στην σέντρα εξαιτίας ενός μοιραίου αυτογκόλ.

Του Παύλου Ελευθερόπουλου

Το απόγευμα της Τρίτης ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ καταθέτοντας τις προτάσεις του για τα προς υπουργοποίηση πρόσωπα στη νέα κυβέρνηση, έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα τρεις επιλογές πλην των στελεχών που μετείχαν και στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα. Ο πρωθυπουργός είχε να επιλέξει ανάμεσα στον Νίκο Νικολόπουλο, τον Κώστα Ζουράρι και τον Δημήτρη Καμμένο.

Ο πρώτος κόπηκε χωρίς δεύτερη σκέψη από τον Αλέξη Τσίπρα που άφησε την επιλογή ανάμεσα στα άλλα δύο πρόσωπα στον Πάνο Καμμένο. Και κάπως έτσι ο Δημήτρης Καμμένος πέρασε το πρωί της Τετάρτης το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου για να μπει αργά το βράδυ στο βιβλίο Γκίνες ως ο πλέον βραχύβιος υπουργός της χώρας.

Το σήριαλ Καμμένου παρά τις συνοπτικές διαδικασίες με τις οποίες έκλεισε άφησε, όπως ήταν φυσικό σε δεύτερο πλάνο την υπόλοιπη πολιτική δραστηριότητα της ημέρας που εκ των πραγμάτων κρύφτηκε πίσω από τα ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά τιτιβίσματα του Δ. Καμμένου. Σε δεύτερο πλάνο η συμμετοχή του Πρωθυπουργού σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα Σύνοδο Κορυφής.

Σε δεύτερο πλάνο και τα όσα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε στους δημοσιογράφους σκιαγραφόντας τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς. «Θα δώσουμε έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη με την αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος και με άλλους τρόπους που πρέπει να σκεφτούμε για να μαζέψουμε χρήματα από αυτούς που έχουν» δήλωνε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά πρώτη είδηση προς μεγάλη λύπη της κυβέρνησης γίνονταν οι ομοφοβικές υστερίες του κ. Καμμένου.

«Η λύση στο προσφυγικό δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή» υποστήριζε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες αλλά πρώτο θέμα γίνονταν οι αντισημιτικές κορώνες του πρώην πλέον υπουργού.

Στην Κουμουνδούρου πάντως ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν την απροσεξία του μηχανισμού τους μιας και είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ πιάνεται αδιάβστος όσον αφορά το προβληματικό παρελθόν επιλογών του. Η πρώτη περίπτωση ήταν ο Θεόδωρος Καρυπίδης, τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ προέκρινε για την θέση του περιφερειάρχη στην Δυτική Μακεδονία χωρίς κανείς στην Κουμουνδούρου να ρίξει μια ματιά στο facebook του εκλεκτού του, το οποίο και έβριθε από αντισημιτικά σχόλια.

Και ενώ αφού είχαν καεί στο χυλό και κανονικά θα έπρεπε να φυσάνε και το γιαούρτι, στην Κουμουνδούρου δεν σκέφτηκε κανείς να ερευνήσει έστω και στα γρήγορα το διαδικτυακό προφίλ του Δ. Καμμένου.

«Ούτε μια μέρα χαμένη» έλεγε λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία των υπουργών του ο Αλέξης Τσίπρας και τελικά η πρώτη μέρα χάθηκε και μάλιστα με ένα αυτογκόλ.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 24, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "0-1 με αυτογκόλ από τα αποδυτήρια για την Κυβέρνηση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator