ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ (video-φώτο)

0


Πανηγυρικά εορτάστηκε η απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολή μας. Ο εορτασμός ξεκίνησε την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 στην Ιερά Μονή «Παναγία Φανερωμένη» Χιλιομοδίου με το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή την κατά παλαιά παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ι. Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, δια μέσου του δάσους, από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Ι. Μονή.

Της Ι. Λιτανεύσεως προηγήθηκε η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον χώρο του «παλαιομονάστηρου» προεξάρχοντος του διαπρεπούς Ιεράρχου της Ελλαδικής Εκκλησίας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, ο οποίος και απηύθυνε στο μεγάλο πλήθος των προσκυνητών λόγους διδακτικούς και παρηγορητικούς αναφερθείς στο Πανίερο Πρόσωπο της Θεοτόκου. Μετά το πέρας του Οδοιπορικού ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, αφού καλωσόρισε τον προσκεκλημένο του Αρχιερέα, ευχαρίστησε από καρδίας όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν τόσα χρόνια για την επιτυχή έκβαση αυτής της θαυμάσιας παραδόσεως αλλά και το πλήθος των πιστών, το αποτελούμενο από τις Αρχές του τόπου, τον ευαγή Κλήρο, τις Μοναστικές αδελφότητες και τον ευσεβή Λαό για την παρουσία τους και τα προς την Εκκλησία και τους Ιεράρχες καλά τους αισθήματα και τον σεβασμό.

Ο εορτασμός συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα, Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερθείς στην Ανάσταση του Χριστού, την Κοίμηση της Θεοτόκου, ενώ προέτρεψε το Εκκλησίασμα να μένει και να ζει εν μετανοία και με το αναστάσιμο Εκκλησιαστικό ήθος. Στο Ζευγολατιό και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ναό τελέσθηκε πάλι ενώπιον μεγάλης συρροής πιστών ο Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ι. Εικόνος προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου.

Ο εορτασμός κορυφώθηκε με την τέλεση της Θ. Λειτουργίας την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο στον αρχαιοπρεπή Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου (μακαριστού π. Νίκωνος) με την συμμετοχή Ιερέων της περιοχής και πλήθους κόσμου στους οποίους ο Ποιμενάρχης μας ομίλησε αναφερόμενος σε κάποιο προσωπικό βίωμα από τα παιδικά του χρόνια αλλά και στο πρόσωπο της Φανερωμένης Παναγίας και στην προσωνύμια «Φανερωμένη» ως και σε άλλα προσωνύμιά Της, που αποτελούν την αιτία της καταφυγής όλων των Χριστιανών στο Πρόσωπό της.

Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης κ. Ιερόθεος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Φανερωμένης Χιλιομοδίου, παρουσία πολλών πιστών στους οποίους ομίλησε επίκαιρα. 
Δημοσίευση: Αυγούστου 24, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ (video-φώτο)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator