Ο Σύρος πατέρας που συγκίνησε στην Κω, έφθασε Γερμανία

0


Εφθασε στην Γερμανία με τα παιδιά του ο Σύρος πατέρας, που είχε συγκινήσει όλο τον κόσμο με τα δάκρυά του στην Κω.

Ενας πατέρας, ο Ματζίντ κλαίγοντας αγκαλιάζει τα δύο παιδιά του και την γυναίκα του και ξεσπά: «Είμαστε ζωντανοί».

Η σκηνή διαδραματίζεται στην Κω, πριν από τρεις ημέρες και ο φωτογράφος Ντάνιελ Ετερ, που «αιχμαλωτίζει» τη στιγμή της συνάντησης αυτής, συγκινεί τους πάντες όταν η φωτογραφία του δημοσιεύεται στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.


«Εμεναν σε ένα αντίσκηνο στην παραλία της πόλης. Το κοριτσάκι είχε υψηλό πυρετό μετά το κουραστικό ταξίδι. Ηθελαν να πάνε στο καράβι όπου η διαβίωση θα ήταν καλύτερη. Δεν ξέρω αν πήγαν τελικά» είχε πει τότε ο φωτογράφος, για την οικογένεια του Σύρου πρόσφυγα.

Κι όμως, η οικογένεια του Ματζίντ, τα κατάφερε. Εφθασε στη Γερμανία.

Ο άντρας με τη γυναίκα του την κόρη του και τον γιο του, εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην πόλη Ντειρ Εζ Ζορ που έχει βομβαρδιστεί στον πόλεμο ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους τζιχαντιστές. Εφθασαν στην Κω μέσα σε μια βάρκα τριών ατόμων στην οποία είχαν επιβιβαστεί όμως 12 άνθρωποι. Η φουσκωτή λέμβος παρουσίασε εισροή υδάτων. «Φοβηθήκαμε πως δεν θα φτάσουμε στην ακτή. Τελικά τα καταφέραμε», δηλώνει ο Ματζίντ στον φωτορεπότρτερ κλαίγοντας.

Είναι άγνωστο αν θα καταφέρουν να ξαναστήσουν τη ζωή τους. Μια πόρτα στην ελπίδα, πάντως, γι αυτούς άνοιξε...
Δημοσίευση: Αυγούστου 24, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Σύρος πατέρας που συγκίνησε στην Κω, έφθασε Γερμανία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator