Μαύρο στα μνημονιακά και νεομνημονιακά παράσιτα

0


Ξεπέρασε και τον Ανδρέα Παπανδρέου (και όλους τους μεταγενέστερους) σε πολιτικάντικα κόλπα ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς. Αν δεν πάρει την πρέπουσα απάντηση (όλη η κομπανία των άχρηστων) είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Μέχρι τώρα δεν τα έχουμε πάει και άσχημα ως λαός, που βρίσκεται σε τέτοια εξουθενωτική περιδίνηση. Λειτουργώντας χωρίς φανατισμούς και ακρότητες στείλαμε στα σπίτια τους ΓΑΠ και Σαμαροβενιζέλους. Αποκρούσαμε στο δημοψήφισμα με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια την ευρωτρομοκρατία, που εξαπολύθηκε από τα ΜΜΕ και τους αξιωματούχους του 4ου Ράιχ και δεν πτοηθήκαμε από το κλείσιμο των τραπεζών. Θα είναι πολύ μεγάλο κρίμα, να το χαλάσουμε τώρα και να μην επιβάλλουμε την πρέπουσα τιμωρία στους αυτομόλους εξωμότες.

Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε υπό ομαλές συνθήκες στις εκλογές, όχι λόγω πολιτικών παθών, αλλά λόγω των εκρηκτικών προβλημάτων μας, που πιθανόν, να επιδεινωθούν δραματικά τις επόμενες εβδομάδες (αν και αυτήν την φορά οι «θεσμοί» ευνοούν με τις δηλώσεις τους και την διεξαγωγή εκλογών και την κυβέρνηση –πράγμα που δεν έκαναν ούτε για τον αγαπημένο τους Σαμαρά). Το θέμα είναι να αντέξουμε τις πιέσεις και το νέο κύμα ευρωτρομοκρατίας, που θα εξαπολυθεί από τους εργολάβους της υποτέλειας. Πρέπει για άλλη μια φορά να αποφασίσουμε σωστά. Δεν ήταν δικό μας λάθος η προδοσία των Τσίπρα- Καμμένου κ.λ.π.. Θα είναι όμως δικό μας και ολέθριο λάθος να επιδοκιμάσουμε με την ψήφο μας τους πολιτικούς απατεώνες· και αυτούς και τους προηγούμενους και ενδεχομένως κάποιους επόμενους.

Δυστυχώς πάμε για άλλη μια φορά σε κρίσιμες εκλογές, όπου τα «προγράμματα» ΟΛΩΝ των υποψηφίων θα είναι πάλι κάποιες επικεφαλίδες νόμων, χωρίς κανένα περιεχόμενο. Η αοριστολογία όσον αφορά τις υποσχέσεις και τα «σχέδια» εξόδου από την κρίση, θα είναι πάλι η πολιτική «πρόταση» ΟΛΩΝ των υποψηφίων και φυσικά η έλλειψη πραγματικών σχεδίων (που θα έπρεπε να θέσουν στην κρίση μας) θα αντικατασταθεί από την ακατάσχετη φλυαρία και το τηλεοπτικό και διαδικτυακό ξεκατίνιασμα.

Η αλήθεια είναι, ότι πάντα έτσι ήταν η πολιτική και πάντα έτσι ήταν οι εκλογές και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στον κόσμο. Νομίζω όμως, ότι αυτά τα δύσκολα χρόνια είναι η μεγάλη ευκαιρία για μία δημοκρατία υπεύθυνων πολιτών (πολύ δε περισσότερο, υπεύθυνων πολιτικών). Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει αρκετά, καθώς πλέον το μορφωτικό επίπεδο του λαού το επιτρέπει και τα ασφυκτικά προβλήματα το επιβάλλουν.

Βέβαια αυτό αποκλείεται να γίνει σε αυτές τις εκλογές και αυτός ακριβώς ήταν και ο στόχος του Τσίπρα. Να καταλάβει εξ απήνης κόμματα και κοινωνία, όπως έκανε σε όλα τα θέματα από την πρώτη ημέρα της πρωθυπουργίας του. Σε όλα τα νομοσχέδια χρησιμοποίησε τις χαλκευμένες μεθοδεύσεις του κατεπείγοντος, που και ο ίδιος κατάγγελλε ως αντιδημοκρατικές, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Το ίδιο έκανε στο δημοψήφισμα, το ίδιο τώρα στις εκλογές.

Αφού λοιπόν οι ίδιοι επέλεξαν την διαδικασία του κατεπείγοντος και για τις εκλογές, ας τους αποδώσουμε κατεπειγόντως τα επίχειρα της αλαζονείας τους. Οι άνθρωποι προβάλλουν την αξίωση, να παραδεχτούμε ότι είμαστε τρελοί και βγάζουμε απ το μυαλό μας πράγματα που «δεν είπαν»… Δεν είπαν εκείνοι «το ευρώ δεν είναι φετίχ». Δεν είπαν εκείνοι «Θα διαπραγματευτούμε εξαντλητικά, αλλά πάντα υπάρχει η περίπτωση της ρήξης, αν επιμείνουν στα μνημόνια». Δεν είπαν εκείνοι «Go back misses Merkel». Ούτε μετά τις εκλογές, κατά τις πρώτες ημέρες της ευφορίας, είπαν «τελείωσαν τα μνημόνια», «τελείωσε η τρόικα»…

Ερμηνεύουν την ψήφο μας στο δημοψήφισμα ως «ναι» σε όλα τα μνημόνια, εκτός από την πρόταση Γιούνκερ!!!!!! Λένε, ότι είπαμε «όχι» σε μία πρόταση, που είχε αποσυρθεί πέντε ημέρες πριν το δημοψήφισμα, αλλά λέμε «ναι» στο (πολύ χειρότερο) μνημόνιο Τσίπρα, καθώς και σε όσα ακόμα θα προσθέσουν οι «θεσμοί»!!!!!!!!!!!!!!!

Τώρα μας δίνουν την δυνατότητα, να επιβεβαιώσουμε το «ναι» που «θέλαμε» να πούμε, αλλά η κακιά η ώρα το έκανε «όχι» στην κάλπη…

Ο δρόμος μας αδέλφια ούτως ή άλλως είναι αγκαθοστρωμένος και το μέλλον άδηλο. Ωστόσο η παραμονή μας στην ευρωζώνη υπό αυτούς τους όρους είναι καθαρή και σίγουρη αυτοκτονία, που συντελείται σιγά σιγά, ώστε να μην έχουμε δύναμη αντίδρασης, όταν βεβαιωθούμε για το απευκταίο.

Δεν δεχόμαστε επίθεση μόνο στα εισοδήματα και το επίπεδο διαβίωσης· κινδυνεύει πλέον άμεσα, όχι μόνο η περιουσία μας, αλλά και η ίδια η φυσική μας υπόσταση (με την κατάρρευση της δημόσιας υγείας). Κινδυνεύει πλέον άμεσα η εδαφική ακεραιότητα και η στοιχειώδης εθνική ανεξαρτησία. Κινδυνεύει η ίδια η εθνική μας υπόσταση. Ξέρω, ότι είμαστε απροετοίμαστοι για περιπέτειες, αλλά η ζωή δεν σε ρωτάει, αν είσαι προετοιμασμένος· οφείλεις να αγωνιστείς, οφείλεις να πολεμήσεις για τα δικαιώματα σου, όσο αυτονόητα κι αν είναι αυτά.

ΥΓ. Μιά και είπα για «ζωή», η Κωνσταντοπούλου είναι εθνικό κεφάλαιο, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε στην σωστή θέση. [Βέβαια κι εκεί καλά τους ξηγήθηκε· αυτά τους αξίζουν.] Αν είχαν βάλει την Ζωή (μόνη της) στις διαπραγματεύσεις, αντί για τους φλούφληδες Βαρουφάκη, Τσακαλώτο, Δραγασάκη και φυσικά Τσίπρα, θα είχε στείλει όλους τους καριόληδες στο ψυχιατρείο. Εκαστος στο είδος του αδέλφια…

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Αυγούστου 23, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαύρο στα μνημονιακά και νεομνημονιακά παράσιτα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator