Έγραψε ο κτηνοτρόφος: "Βουλή χωρίς μαλάκες δεν κατάφεραν ακόμα να φτιάξουν"

0


Κραυγή αγωνίας αλλά και οργής από τους Θεσσαλούς κτηνοτρόφους που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της Λάρισας.

Τα προβλήματα όλων των τελευταίων ετών που αντί να λύνονται επιδεινώνονται, σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση τόσο της φορολόγησής τους όσο και των ασφαλιστικών τους εισφορών, καθιστούν πλέον ανέφικτη την ενασχόλησή τους με το επάγγελμα και φέρνει στομυαλό πολλών νέων ανθρώπων τη σκέψη της μετανάστευσης.

Ήταν σκληρές οι εκφράσεις που ακούστηκαν από τους κτηνοτρόφους στο πλαίσιο της συγκέντρωσης που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι Σύλλογοι Αγελαδοτρόφων Εξωτερικής Βοσκής των νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παλάσκας τόνισε ότι «αν περάσουν τα μέτρα που ακούγονται σχετικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό των κτηνοτρόφων, θα πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Τόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), όσο κι αυτά που ψηφίζουν υπέρ του μνημονίου (Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ), να το ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Ειδικά οι βουλευτές της επαρχίας που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και την κατάσταση στην οποία θα περιέλθουμε με τα νέα μέτρα, μην τολμήσουν να κυκλοφορήσουν ξανά αν τα υπερψηφίσουν».

Ακόμη περισσότερο αιχμηρός υπήρξε ο πρόεδρος των αγελαδοτρόφων ελευθέρας βοσκής Γιάννης Πέτσας ο οποίος ανέφερε ότι 
«όλοι οι υπουργοί Γεωργίας των τελευταίων χρόνων, είτε είχαν κακούς συμβούλους, είτε ήταν ανίκανοι, είτε ενήργησαν προσχεδιασμένα σε βάρος του ελληνικού λαού. Είναι αδιανόητο να προχωρούν στα συγκεκριμένα μέτρα, εναντίον ανθρώπων που εργάζονται 24 ώρες ημερησίως, 365 μέρες το χρόνο! Έχουν φτιάξει γάλα χωρίς γλουτένη, ζάχαρη χωρίς θερμίδες, Βουλή χωρίς μαλ ..ες δεν κατάφεραν ακόμα να φτιάξουν»!

Όλοι οι κτηνοτρόφοι που μίλησαν στους δημοσιογράφους αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατό να παραμείνουν στο επάγγελμα αν θα πρέπει να πληρώνουν τόσο δυσβάσταχτους φόρους από εισοδήματα που ποτέ δεν θα εισπράξουν.

Ιδιαίτερα οι νεώτεροι από αυτούς δεν κρύβουν ότι σκέφτονται πλέον το ενδεχόμενο της μετανάστευσης, αφού όπως τόνισαν «ούτε τα ζώα μας δεν θα μπορούμε να ταΐσουμε»!

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης οι κτηνοτρόφοι διένειμαν δωρεάν αιγοπρόβειο γάλα στους περαστικούς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό.

www.eleftheria.gr
Δημοσίευση: Αυγούστου 01, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έγραψε ο κτηνοτρόφος: "Βουλή χωρίς μαλάκες δεν κατάφεραν ακόμα να φτιάξουν""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator