Μήπως το δημοψήφισμα αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της ιστορίας;

0


Έπειτα από πέντε ώρες ο λευκός καπνός που βγήκε ήταν το κοινό ανακοινωθέν που έλεγε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι εντολή για ρήξη και έξοδο από το ευρώ. Είναι εντολή για συμφωνία με τους δανειστές και μην τολμήσει η κυβέρνηση να το εκλάβει αλλιώς.

Μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών από το 2012 τελείωσε με συμφωνία των πέντε κομμάτων, πλην ΚΚΕ για τη συγκρότηση μιας κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας, ενός μετώπου που εξουσιοδοτεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάει στις Βρυξέλλες και να βρει λύσεις κι όχι ρήξη.

Έπειτα από πέντε ώρες ο λευκός καπνός που βγήκε ήταν το κοινό ανακοινωθέν που έλεγε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι εντολή για ρήξη και έξοδο από το ευρώ. Είναι εντολή για συμφωνία με τους δανειστές και μην τολμήσει η κυβέρνηση να το εκλάβει αλλιώς.

Αν θα ήθελε κάποιος να κάνει ορισμένες σκέψεις για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα έλεγε τα εξής:

•Η σύσκεψη αυτή άργησε πολύ και με ευθύνη της κυβέρνησης έγινε ζημιά στην οικονομία. Εδώ και μήνες θα μπορούσε ο Τσίπρας να προχωρήσει σε μια εθνική συνεννόηση, αλλά είτε λόγω Βαρουφάκειας ασάφειας είτε λόγω ιδεοληψιών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι. Νόμιζε ότι θα τα κατάφερνε μόνος του ο Τσίπρας αλλά απέτυχε παταγωδώς και τώρα θέλει να βάλει στο κάδρο και τα υπόλοιπα κόμματα.

•Είναι εντυπωσιακό πώς ο κ. Τσίπρας ζητά τώρα την υπογραφή των υπολοίπων. Όταν του το ζητούσε ο Σαμαράς αλλά και ο Παπανδρέου που ήταν; Όταν το ζητούσαν οι ξένοι που κρυβόταν; Δεν κρυβόταν απλά το έπαιζε αντιμνημονιακός και έκανε πολιτική καριέρα μ' αυτό τον τρόπο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ομονοήσει τότε που το ζητούσαν όλοι, αν υπέγραφε συμφωνίες και μέτρα αντί να βγάζει τον κόσμο στους δρόμους και να πετροβολάει, τώρα θα ήταν καλύτερη η Ελλάδα. Ζητά σήμερα από τη ΝΔ ή από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ να μπουν στο κάδρο, τώρα που βρήκε τα δύσκολα και υπογράφει κι αυτός μνημόνια αντί να τα σκίζει. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

•Υπάρχει ένα ερώτημα. Τι θα κάνει ο Τσίπρας αν του πουν οι ξένοι «Αλέξη ξέχνα το»; Θα ξαναπάει πάλι στους πολιτικούς αρχηγούς ή θα προχωρήσει μονομερώς σε ρήξη και όποιον πάρει ο χάρος; Τώρα θυμήθηκε τη συναίνεση, τώρα που οι πιθανότητες Grexit είναι περισσότερες; Επομένως, ορθώς Μεϊμαράκης, Θεοδωράκης και Γεννηματά κράτησαν αποστάσεις για τα επερχόμενα. Στο κάτω – κάτω το μνημόνιο που έρχεται θα είναι το μνημόνιο του Τσίπρα, το αριστερό πρόγραμμα και κανείς δεν θα γίνει συνεργός στο έγκλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε την Ελλάδα έτσι. Την οδήγησε στο αδιέξοδο, την κατέστρεψε και τώρα θέλει να κλείσει συμφωνία. Εκτός κι αν έχει plan B.

Ο Θεοδωράκης και ο Κουτσούμπας περιέγραψαν πώς θα είναι η συμφωνία αν έρθει. Θα είναι πολύ σκληρή, θα περάσουμε πολύ δύσκολα. Έρχονται δύσκολες ημέρες. Για να ξέρουμε τι ψηφίσαμε την Κυριακή. Δεν ήθελαν την πρόταση των δανειστών και την απέρριψαν. Ποια νομίζετε ότι θα είναι η διαφορά; Μήπως το δημοψήφισμα αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της ιστορίας;

Δημοσίευση: Ιουλίου 08, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μήπως το δημοψήφισμα αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της ιστορίας;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator