Ένας πολίτης, που ΔΕΝ διχάστηκε, θέλει να σας πει δυο-τρεις κουβέντες

0


Δημήτρης Παπαδημητριάδης, MD MSc, ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής, maga.gr founder

Κατηγορώ την κυβέρνηση που δεν διαχειρίστηκε πιο έξυπνα της συνέπειες της άδοξης διαπραγμάτευσης και δημιούργησε συνθήκες διχασμού, αιφνιδιάζοντας την κοινωνία με ΑΤΜ και δημοψήφισμα, χωρίς την πρόνοια να έχει προετοιμάσει την κοινή γνώμη.

Κατηγορώ την αντιπολίτευση που δημαγωγεί και συμβάλλει στο διχασμό της κοινωνίας χωρίς αντιπρόταση για το χρέος. Πολύ περισσότερο, όμως, την κατηγορώ που εγκλωβίζεται ολόκληρη (πλην ΧΑ??) σε αυτή τη δημαγωγία, από την οποία θα δυσκολευτεί να ξελασπώσει στην περίπτωση που το δημοψήφισμα ή οι εξελίξεις δεν τη δικαιώσουν, εγκαταλείποντας τη χώρα δυνητικά ορφανή από δημοκρατική αντιπολίτευση.

Κατηγορώ εκείνους τους δημοσιογράφους που απαρνούνται τον επιβεβλημένο από το λειτούργημά τους ρόλο του μάρτυρα και συμβάλλουν περαιτέρω στο διχασμό μας, με εξόφθαλμες υπερβολές και αναγάγοντας την προσωπική γνώμη σε είδηση.

Κατηγορώ τους Θεσμούς γιατί επωφελούνται από τον πανικό στη χώρα μου, για να αποφύγουν την πραγματικότητα του χρέους στον παρόντα χρόνο.

Κατηγορώ τις δογματικές ΟΧΙές και τους φανατισμένους ΝΑΙναίδες γιατί το έχουν παρακάνει και γιατί παρασύρονται από τη ρητορική του ίδιου, πτωχού τω πνεύματι, πολιτικού προσωπικού, που αποδεδειγμένα δεν έχει επιλύσει τα προβλήματά μας για χρόνια, αλλά δημιουργεί καινούρια με κάθε ευκαιρία.

Κατηγορώ εσένα που διαβάζεις αυτό το κείμενο ψάχνοντας την αφορμή να γράψεις ένα ακόμη δηλητηριώδες σχόλιο, αντί να κάτσεις να μετρήσεις τα πεταμένα λεφτά στις πολιτικές διαφημίσεις αυτής της εβδομάδας.

Κατηγορώ τους συμπολίτες μου που έχουν μνήμη χρυσόψαρου και δεν αντιλαμβάνονται ότι η πραγματική δύναμη δεν βρίσκεται στα ναι και στα όχι, αλλά στην ένωση.

ΥΓ: Θα ψηφίσω, ασφαλώς, αλλά δεν σκοπεύω να μοιραστώ την ψήφο μου με κανέναν, γιατί δεν έχει νόημα να τσακωνόμαστε εν μέσω κρίσης… Και επιπλέον γιατί έχω τη μάλλον ασφαλή υποψία ότι τα κόμματα επενδύετε στην απελπισία των ανθρώπων (αντί να επενδύετε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας) …και σκέφτομαι ότι δεν θέλω να σας κάνω τη χάρη να με χρησιμοποιήσετε. Όχι σήμερα. Όχι σήμερα, που σέβομαι τους συμπολίτες μου περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Δημοσίευση: Ιουλίου 08, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένας πολίτης, που ΔΕΝ διχάστηκε, θέλει να σας πει δυο-τρεις κουβέντες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator