Απίστευτο… Αθώωσαν τον Λάμπρου της Αγροτικής Τράπεζας

0


Δεν έχει προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά η ομόφωνη αθώωση οκτώ στελεχών της Αγροτικής Τράπεζας από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, ελάχιστες μόλις ώρες, πριν από το άνοιγμα του φακέλου από την ελληνική δικαιοσύνη.

Οκτώ στελέχη της ΑΤΕ τα οποία πριν από λίγους μήνες είχαν κριθεί ένοχοι για το αδίκημα της απιστίας σχετικά με τη χορήγηση δανείου στον όμιλο επιχειρήσεων Αλλαμανή, που είχε θεωρηθεί επισφαλής απαίτηση, αθωώθηκαν, μετά από σχετική απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Ισίδωρου Ντογιάκου. Μια πρόταση που υιοθετήθηκε από τους δικαστές, οι οποίοι συνεκτιμώντας τα αποδεικτικά στοιχεία, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν στοιχειοθετείται αξιόποινη πράξη εις βάρος των κατηγορουμένων.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στους κατηγορουμένους ήταν και ο Πέτρος Λάμπρου, ο οποίος διετέλεσε διοικητής της ΑΤΕ από το 1997 έως το 2004, γνωστός και ως ο… σωτήρας με τα «Λαμπρόχαρτα», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, τον Φεβρουάριο του 2000…

Γι’ αυτό και έχει προκαλέσει αίσθηση η σχετική εισήγηση της εισαγγελίας.

Μένει, πλέον να διαπιστωθεί αν και με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν σε αυτή την απόφαση οι δικαστικές αρχές, αφού η υπόθεση πέρασε και πάλι στα «χέρια» τους, μετά τη χθεσινή παρέμβαση της κυβέρνησης και του κ. Νικολούδη.

Αυτό και μόνο το γεγονός, τη στιγμή μάλιστα που στη Βουλή πέφτουν και τα τελευταία «κάστρα» προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών με την ψήφιση του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας, αποδεικνύει πως τα γρανάζια του κυκλώματος έχουν εισχωρήσει πολύ βαθιά στο δικαστικό σύστημα της χώρας.

Η δράση εκείνων που οδήγησαν την ΑΤΕ στο κλείσιμο και όσων έσπευσαν να τους… καθαρίσουν, φορτώνοντας δεκάδες δισεκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει στο απυρόβλητο.

Δημοσίευση: Ιουλίου 22, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απίστευτο… Αθώωσαν τον Λάμπρου της Αγροτικής Τράπεζας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator