Οι “δικοί μας” Γερμανοί αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας

0



Λούντβιχ και Νίνα, οι σύγχρονοι φιλέλληνες


Ο Λούντβιχ και η Νίνα, το ζευγάρι που λίγο καιρό πριν έδωσε τα χρήματα που τους αντιστοιχούσαν για τις Γερμανικές αποζημιώσεις στην χώρα μας, πρωταγωνιστούν στιςκινητοποιήσεις υπέρ της Ελλάδας στην περιοχή του Μονάχου.

Κανείς δεν πίστευε πως το ζευγάρι Γερμανών που λίγους μήνες πριν είχε έρθει στοΝαύπλιο με σκοπό να δώσει τα χρήματα πίσω που τους αντιστοιχούσαν στις γερμανικές υποχρεώσεις, θα άλλαζε το σκηνικό στην Γερμανία υπέρ της χώρας μας.

Ούτε καν στον Δήμο Ναυπλιέων πήραν σοβαρά την πρόθεση των Γερμανών και έστρεψαν το ενδιαφέρον τους προς το Ναυπλιακό Μαραθώνιο.

Όταν τελικά τους υποδέχτηκαν στο δημαρχείο, και πάλι διστακτικά, άρχισε να χαράζει μια νέα σελίδα στην ιστορία της περιοχής αφού το Ναύπλιο από την ανταπόκριση που βρήκε η στάση των Γερμανών σε ολόκληρη την Ευρώπη, έγινε γνωστό στον Δυτικό κόσμο. Η πράξη αυτή των Γερμανών, υπό την καθοδήγηση πλέον του αρχισυντάκτη του “α” προκάλεσε ακόμα και τις σατυρικές εκπομπές του Δευτέρου Γερμανικού Καναλιού (ZDF), μέσω των οποίων ο μέσος Γερμανός και οι λοιποί Ευρωπαίοι πληροφορήθηκαν για πρώτη φορά πως η Ελλάδα είναι το θύμα της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας κι όχι ο Θύτης! Έμαθαν οι Γερμανοί για τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, τον τρόπο με τον οποίο το τραπεζικό κεφάλαιο κατέστρεψε την Ελλάδα και πως σήμερα απομυζά την τελευταία της σταγόνα η ΕΕ των “αλληλέγγυων τραπεζιτών” κι όχι των λαών.

Γι αυτούς τους ανθρώπους όταν έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας και το κάθε πολιτικό πρόσωπο αυτοεπαινέθηκε, έπεσε βαθύ σκοτάδι και λήθη. Κι όμως αυτοί δεν το έβαλαν κάτω. Καθημερινά αγωνίζονται για την Ελλάδα, ως γνήσιοι Έλληνες κι όχι ως απόγονοι νενέκων που συναντάμε στον πολιτικό μας βίο.

Πριν λίγες ημέρες, πρωτοστάτησαν και πάλι σε κινητοποιήσεις υπέρ της χώρας μας και κατά των ολιγαρχών. Η σκέψη τους είναι σε μας κι ας τους ξεχάσαμε.

Σε μια επιστολή της η Νίνα μας λέει:
“ Βρίσκω την συμπεριφορά της Τρόικας (σ.σ. των θεσμών κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) καταστροφική. Ένας κατακτητικός πόλεμος με οικονομικά μέσα. Θέλουν να “Ιδιωτικοποιήσουν” της πρώτες ύλες, δηλαδή να τις αφαιρέσουν απ τον λαό και να υπαγάγουν στους καπιταλιστικούς και εχθρικούς προς τους εργαζόμενους κανόνες των νέων ιδιοκτητών.

Σήμερα τα αεροδρόμια, αύριο τι; Τα νησιά, οι παραλίες, τα λιμάνια;

Ο λαός συστηματικά γίνεται οδηγείται στην πείνα, στην απώλεια περιουσίας και μετά χαμηλόμισθοι και υπό δυσμενείς συνθήκες εργασίας θα είναι στην διάθεση του κάθε αφεντικού. Έτσι φοβάμαι πως θα είναι το μέλλον της Ελλάδας στην ΕΕ. Ποιάς ένωσης δηλαδή, αυτή που αφήνει σήμερα στην τύχη του το μέλος της, το αποκαρδιώνει, το κάνει ανυπόληπτο και του βάζει προϋποθέσεις που ξεπερνούν τις δυνατότητές του; Η λεγόμενη σωτηρία, είναι μια θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας. Οι Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ μόνο για δικούς της λόγους. Αισθάνομαι αηδία που η χώρα μου (σ.σ. η Γερμανία) βρίσκεται επικεφαλής αυτής της κίνησης.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με κάποιον που έχει εγκλωβιστει στο σπίτι του που καίγεται και στέκεται στο παράθυρο: Παραμένει εκεί, κινδυνεύει να πεθάνει είτε από αναθυμιάσεις είτε απ την φωτιά. Πηδάει να σωθεί; Θα πρέπει να σκεφτεί αν βρίσκεται στον πέμπτο ή στον πρώτο όροφο και να υπολογίσει τις ζημιές ή τον θάνατο που θα υποστεί. Εδώ διίστανται οι απόψεις. Πως μπορεί επομένως η μικρή πυροσβεστική (η αλληλεγγύη μας) να βοηθήσει;

Ελπίζουμε, πως τα πράγματα θα διαβούν καλύτερα για τον ελληνικό λαό και προσπαθούμε με ενωμένες τις δυνάμεις μας για το καλύτερο!

'Αλληλεγγύη στον Ελληνικό λαό'

Nina und Ludwig “
(Μετάφραση, Άκης Ντάνος)

Δημοσίευση: Ιουνίου 30, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι “δικοί μας” Γερμανοί αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator