ΑΕΠΙ: Πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα - Ανενεργός ο νόμος 2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων!

0Ανενεργός ο νόμος 2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων!

Άκυρες όλες οι αξιώσεις και οι δικαστικές διώξεις, διότι βασίζονται σε
"λευκό ποινικό νόμο" και κατά συνέπεια ανύπαρκτο!

     Ο Άρειος Πάγος ακυρώνει ποινή Εφετείου για παράβαση του Νόμου 2121/1993 - Πνευματικά & Συγγενικά δικαιώματα, καθώς ΔΕΝ έχουν εκδοθεί τα Προεδρικά διατάγματα που προβλέπονται, καθιστώντας στην ουσία τον Νόμο ανενεργό.

Ποιο συγκεκριμένα:

     Τα παραπάνω προκύπτουν από απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία αναιρέθηκε καταδίκη καταστηματάρχη σε φυλάκιση 20 μηνών γιατί είχε σπάσει τους κωδικούς της nova, με το σκεπτικό ότι εδώ και 22 χρόνια δεν έχουν εκδοθεί τα Προεδρικά Διατάγματα που προβλέπει ο νόμος 2121/1993 για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

     Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας, που εκδόθηκε το περασμένο έτος, στον  καταστηματάρχη επιβλήθηκε η προαναφερόμενη ποινή με αναστολή καθώς και χρηματική ποινή 4.200 ευρώ για κατ' εξακολούθηση παράβαση του νόμου (2121/1993) για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

     Δηλαδή, το Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε τον καταστηματάρχη με "λευκό ποινικό νόμο" και κατά συνέπεια ανύπαρκτο!

     Νομικοί, σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τόνιζαν, ότι ο επίμαχος νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελεί μια αντίστοιχη - στο πολλαπλάσιο - περίπτωση με την τροπολογία για τα "βραχιολάκια" σε κρατουμένους που σπουδάζουν η οποία ψηφίστηκε μετά την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού και ακόμα δεν έχει εκδοθεί το διάταγμα ώστε να τεθεί σε ισχύ.

     Ο Άρειος Πάγος στην απόφασή του τονίζει  ότι το άρθρο 7 του Συντάγματος αναφέρει ότι "έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο που να ισχύει πριν την τέλεση της πράξης". 

     Στην προκειμένη περίπτωση, επισημαίνουν, ότι ο νόμος 2121/1993 για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας προβλέπει την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων που θα καθορίζει τις προδιαγραφές των συσκευών αναπαραγωγής έργων, κ.λ.π. Συνεχίζοντας αναφέρουν ότι με τον νόμο 2121/1993 "διαμορφώνεται λευκός ποινικός νόμος, διότι οι προδιαγραφές της ποινικής αξιολογήσεως των πράξεων κατασκευής, εισαγωγής, χρήσεως, θέσεως σε κυκλοφορία και κατοχής με σκοπό τη θέση σε κυκλοφορία συσκευών ή άλλου υλικού αναπαραγωγής έργου, δεν περιγράφονται στο κείμενο του νόμου, αλλά ούτε και έχουν εξειδικευτεί διότι μέχρι τώρα δεν εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα που να ορίζει τις προδιαγραφές των συσκευών κατά τις προβλέψεις του νόμου 2121/1993, με συνέπεια η ποινική πρόβλεψη τα του εγκλήματος να είναι ασαφής, παρά την απαιτούμενη ακρίβεια και βεβαιότητα της ποινικής προβλέψεως που απαιτείται από το άρθρο 7 του Συντάγματος και από το άρθρο 1 του Ποινικού Κώδικα"


Δαμασκηνού  25   τ.κ. 201 00 - Κόρινθος  (όροφος)
Τηλέφωνα  27410 74940   Φαξ.  27410 74940    @  Ηλ.Διεύθ.  info@seges.gr   Ιστ.Διαδ.  www.seges.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 26, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΕΠΙ: Πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα - Ανενεργός ο νόμος 2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator