Μαρία Θελερίτη: "Απάντηση στο δημοσίευμα του parakato.gr"

0Ευτυχώς, κάτω από το λαμπρό φως του ήλιου πάντα λάμπει η αλήθεια

Με μεγάλη χαρά θα απαντήσω στα διάφορα δημοσιεύματα για την τροπολογία 81/29 που υποβλήθηκε για το σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο μάλιστα, εχτές, 6 Μαΐου 2015, ψηφίστηκε από τη βουλή. Μια τροπολογία η οποία αφορά ένα πάγιο αίτημα των αιρετών αλλά και των υπαλλήλων των δήμων και των υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη όταν υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζόμενων! Όταν δηλαδή συμπαρατάχθηκαν με τους εργαζόμενους και δεν τους αντιστρατεύτηκαν! Διότι περί αυτού πρόκειται!
Τα χρόνια του μνημονίου και των πολιτικών της ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έπληξαν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν αρκέστηκαν στις αθρόες απολύσεις χωρίς σχέδιο, προγραμματισμό και δημοσιονομικό όφελος - ακόμη και με τα δικά τους κριτήρια. Δεν αρκέστηκαν στην αποδυνάμωση και αποψίλωση της υγείας, της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις υπηρεσιών πρώτης γραμμής. Προχώρησαν ακόμα περισσότερο με στόχο να αλλάξουν και τον τρόπο άσκησης των λειτουργιών του κράτους, ανατρέποντας τη στοιχειώδη λειτουργία των δημοκρατικών κατακτήσεων και θεσμών. Με αποτέλεσμα το κράτος και η αυτοδιοίκηση να στρέφονται ολοένα και περισσότερο εναντίον των πολιτών και της κοινωνίας. 
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δηλαδή προχώρησαν σε πειθαρχικές και ποινικές διώξεις εναντίον αιρετών που υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον με την έννοια της δημόσιας λειτουργίας, της προσφοράς και της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες. Ενάντια σε αιρετούς που αρνήθηκαν να στραφούν σε δεύτερο βαθμό κατά δικαστικών αποφάσεων για εργατικές διαφορές, οι οποίες δικαίωναν τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες αυτές. Έτσι φτάσαμε σε καταστάσεις τραγελαφικές όταν οι δήμαρχοι που προσπαθούσαν να κρατήσουν στοιχειωδώς ανοιχτές και προσβάσιμες τις υπηρεσίες των δήμων, με το απαραίτητο προσωπικό, στα χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, να αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινές. 
Αυτήν το καταφανές πλήγμα ενάντια στη δυνατότητα και το περιθώριο της τοπικής αυτοδιοίκησης να αναλαμβάνει πολιτικές και κοινωνικές κινήσεις και πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος επιχειρεί να αντιμετωπίσει η τροπολογία 81/29. Τροπολογία που έγινε δεκτή και ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου. Έφτανε να διαβάσει άλλωστε κανείς την αιτιολογική έκθεση και το ακριβές περιεχόμενο του προτεινόμενου άρθρου, για να κατανοήσει επακριβώς το περιεχόμενο της τροπολογίας. Γι' αυτό, προς άρση παρεξηγήσεων και παρερμηνειών τπ παραθέτω αυτούσιο:
"Αίρεται το αξιόποινο των πράξεων, που έλαβαν χώρα μέχρι την δημοσίευση του παρόντος νόμου και παύουν οριστικά οι ποινικές, πειθαρχικές διώξεις και παύει κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος αιρετών εκπροσώπων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. και των υπαλλήλων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου, επί υποθέσεων σχετικών: 
α. με μη άσκηση ενδίκων μέσων επί υποθέσεων εργατικών διαφορών του προσωπικού των Ο.Τ.Α. και του προσωπικού δημοτικών νομικών προσώπων (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) και 
β. με την παράταση ισχύος συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου του εν λόγω προσωπικού."
Όσο για τις φήμες και τις εικασίες για "απαλλαγή των τοπικών αρχόντων που φαλήρισαν τους δήμους", ανήκουν στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας όσων επιδιώκουν να διαστρέψουν την αλήθεια, ακόμα και όταν αφορά συγκεκριμένες και αυστηρά προσδιορισμένες διαδικασίες νομοθετικού έργου! Ευτυχώς για τους πολίτες και τη δημοκρατία το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έργο των βουλευτών δεν προχωράει με φήμες, αλλά στηρίζεται σε σαφώς προσδιορισμένες διαδικασίες που περιγράφονται αναλυτικά και ρυθμίζονται από τον κανονισμό της βουλής και το Σύνταγμα της χώρας.

Με χαρά λοιπόν απαντώ μιας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρόντες και ενεργοί στην κοινωνία και μεταφέρουν τα αιτήματα των πολιτών στην κυβέρνηση και τη βουλή, ως οφείλουν.
Αναμένω με τη σειρά μου αποκατάσταση της αλήθειας και ελπίζω πως στο μέλλον θα επικρατήσει η διαφάνεια και η ακρίβεια των στοιχείων που δημοσιεύονται.

Με τιμή
ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ευτυχώς, κάτω από το λαμπρό φως του ήλιου πάντα λάμπει η αλήθεια

Με μεγάλη χαρά θα απαντήσω στ...
Posted by Μαρία Θελερίτη on Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015
Δημοσίευση: Μαΐου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαρία Θελερίτη: "Απάντηση στο δημοσίευμα του parakato.gr""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator