Νεκρός σε τροχαίο ο διάσημος μαθηματικός Τζον Νας, "ένας υπέροχος άνθρωπος"

0


Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα βρήκε ο διάσημος αμερικανός μαθηματικός Τζον Νας, η ζωή του οποίου είχε γίνει βιβλίο με τον τίτλο «A Beautiful Mind» (Ένας υπέροχος άνθρωπος) και στη συνέχεια ταινία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μαθηματικός του πανεπιστημίου του Πρίνστον και βραβευμένος με το Νομπελ Οικονομίας το 1994 σκοτώθηκε μαζί με την σύζυγό του, όταν ο οδηγός ταξί στο οποίο επέβαιναν στο Νιου Τζέρσει έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Ο Τζον Νας ήταν 86 και η σύζυγός του 82 ετών. Σύμφωνα με τις αρχές κανένας από τους δύο δεν φορούσε ζώνη, καθώς εκτινάχθηκαν στη διάρκεια της πρόσκρουσης από το ταξί.

Το 2015, ο Τζων Φορμπς Νας τιμήθηκε με το Βραβείο Άμπελ μαζί με τον Λούις Νίρενμπεργκ για τις εντυπωσιακές και σημαίνουσες συνεισφορές στη θεωρία των μη-γραμμικών μερικών διαφορικών εξισώσεων και στις εφαρμογές τους στη γεωμετρική ανάλυση.

Ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου που υποδύθηκε τον Τζον Νας στην ταινίας «A Beautiful Mind» έγραψε στο Twitter.

«Είμαι άναυδος. Η καρδιά μου βρίσκεται στον Τζον, την Αλίσια και την οικογένειά τους. Μια καταπληκτική συνεργασία. Υπέροχα μυαλά, υπέροχες καρδιές».
Δημοσίευση: Μαΐου 24, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νεκρός σε τροχαίο ο διάσημος μαθηματικός Τζον Νας, "ένας υπέροχος άνθρωπος""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator