Τo Δυστύχημα στο Μέγκα μας

0


Απολαυστικό το επιστημονικό πάνελ της Παρασκευής 27 Μαρτίου στο Μέγκα, αν δεν ήταν τραγική η αφορμή, δηλαδή το πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα στις γαλλικές Άλπεις. Η πιο γελοία παρατήρηση προερχόταν προς το τέλος από τον παριστάμενο Καθηγητή Ψυχιατρικής: "Θα ήταν τραγικό να κάνουμε τηλεδιάγνωση....", ο οποίος εν τω μεταξύ βρίσκεται πρώτος στην short list για το στέμμα της Βασίλισσας της Τηλεδιάγνωσης.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής είχε κάνει πλήρες ψυχολογικό προφίλ του συγκυβερνήτη, είχε μιλήσει για τα δυσάρεστα πειράγματα των συναδέλφων του που ήξεραν (!!) το πρόβλημά του και την καθυστέρηση που προκάλεσε στην καριέρα του, μας ανέλυσε την μελαγχολική του φύση και τις αυτοκτονικές του τάσεις και μπήκε σε εις βάθος περιγραφή των συναισθημάτων του κατά την διάρκεια της καθοδικής πορείας του αεροπλάνου. Νομίζω ότι από σεβασμό στο πένθος των συγγενών των θυμάτων και στο ιατρικό απόρρητο, απέφυγε να μπει στις λεπτομέρειες για την παιδική του ηλικία και στα προβλήματα που αντιμετώπισε στην εφηβεία του λόγω του μάλλον μικρού του πέους. Εν τέλει για λόγους δεοντολογίας δεν ξέχασε να μας υπενθυμίσει ότι δεν μπορεί να μιλήσει αναλυτικά για την ψυχική κατάσταση και τα κίνητρα του συγκυβερνήτη, αφού πιθανώς μας λείπουν ακόμη πολλά στοιχεία που δεν ξέρουμε.

Οξύτατος και δικαίως καταγγελτικός, με σμιχτά τα σπαθάτα φρύδια του και υψωμένο το εισαγγελικό δάχτυλο και ο γίγαντας της δημοσιογραφίας Νίκος Ευαγγελάτος. Κατείχε όπως πάντα εις βάθος τα θέματα και κρατούσε καθηλωμένο τον τηλεθεατή που άκουγε ακριβώς αυτά που ήθελε να ακούσει. Εντόπισε αμέσως όλα τα χάσκοντα κενά της σχετικής αμερικανικής, ευρωπαϊκής και γερμανικής νομοθεσίας, που όπως απέδειξε, ελάχιστη σημασία δίνουν στην ψυχική υγεία των πιλότων, ενώ, ως γνωστόν, τα παρόμοια περιστατικά είναι ανησυχητικά και συνηθισμένα-υπήρχε τουλάχιστον άλλο ένα τα τελευταία 25 (είκοσι πέντε) χρόνια-. Φυσικά στηλίτευσε και τις αστοχίες της Lufthansa, όπως και της χαμηλού κόστους θυγατρικής της Germanwings, οι οποίες για λόγους οικονομίας δεν κάνουν στους πιλότους ψυχιατρικά τεστ κάθε δυο βδομάδες, ή έξι μήνες, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Άλλη μια θαυμάσια επίδοση της ελληνικής Επιστήμης και αποκαλυπτικής Δημοσιογραφίας. Περιμένουμε πάντως ακόμη περισσότερα. ‘Όπως τότε με τους Ταλιμπάν…. που είχαμε μπερδέψει το αν στεκόμαστε στο Πακιστάν με την πλάτη προς τα δώθε, ή στο Αφγανιστάν, με την πλάτη προς τα κείθε. Δεν βαριέσαι, σημασία έχει κάπου να στεκόμαστε.

Δημοσίευση: Απριλίου 02, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τo Δυστύχημα στο Μέγκα μας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator