Οδηγοί ταξί, οι αναρχοφιλόσοφοι της εποχής μας

0


Υπάρχει ένας θεσμός που παραλλαγή του διατηρείται ζωντανή εδώ και 2.500 χρόνια, από την αρχαία Αθήνα. Η μακροζωία του θεσμού οφείλεται στην τεράστια δυναμική του, διότι υπάρχουν μέσα του

α. προσωπική γνώμη

β. μυθοπλασία.

γ. άμεση πληροφόρηση

δ. αντιπαράθεση

ε. επαφή αγνώστων κλπ κλπ.

Είναι ο θεσμός της άμεσης ιντεράξουαλ πληροφόρησης από τους οδηγούς ταξί. Στην αρχαία Αθήνα ο πολύς ελεύθερος χρόνος εξαντλούνταν σε πολλές βόλτες με ατέρμονες συζητήσεις στην λεγόμενη αγορά, δηλαδή στο μανάβη, στο μπακάλη, στον κουρέα, στον χασάπη, στον ηλεκτρολόγο κ.λπ. Σήμερα δεν απαντάται ο θεσμός σε αυτά τα πεδία διότι οι επαγγελματίες αυτοί δουλεύουν σε γρήγορους ρυθμούς και κυρίως διότι εκφράζουν στρογγυλεμένες απόψεις, καθότι ευελπιστούν στην απρόσκοπτη διατήρηση της πελατειακής σχέσης. Στα ταξί είναι το πεδίο που εφαρμόζεται πλήρως αυτός ο αρχέγονος θεσμός, διότι δεν πιέζει ο χρόνος αλλά και κυρίως δεν θα υπάρχει επαφή ξανά. Αυτό ακριβώς το μίγμα κάνει τις συζητήσεις γυμνές, καθαρές, αταξικές, χωρίς υστεροβουλία, χύμα και τσουβαλάτες στο λαδόχαρτο. Στα ταξί λύνονται όλα τα θέματα. Τι αναλύσεις, τι θέσεις, τι γνώμες περί παντός επιστητού, από τα χρυσά κουταλάκια της Ελισάβετ Β μέχρι τους περσικούς πολέμους και από την οικονομία μέχρι ψυκτολογικές συμβουλές. Είναι η απόλυτη διασκέδαση, είναι το ζενίθ της ενημέρωσης, είναι η άμεσα ιντεράξουαλ πληροφόρηση για να βγάλεις τα σώψυχά σου, να βρίσεις, να μιλήσεις με χωρίς "μας ακούνε", να κοροϊδέψεις, να ειρωνευτείς χωρίς κομιλφό αμάντα μουρ και κομαντατούρ. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που το όνειρο κάθε ανθρώπου στην εποχή μας είναι να έχει χρήματα και πολύ χρόνο. Ο λόγος είναι να γυρνάει με τα ταξί στην πόλη φιλοσοφώντας.

Δημοσίευση: Απριλίου 05, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οδηγοί ταξί, οι αναρχοφιλόσοφοι της εποχής μας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator