Άγριο bullying με γροθιές και ύβρεις. Πόρισμα-σοκ για την υπόθεση Γιακουμάκη

0


Βαριές είναι οι ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που προκύπτουν από τα στοιχεία του πορίσματος των ελεγκτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» που ανέλαβαν την Διοικητική Εξέταση εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί από χθες το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής. Θέμα χρόνου θεωρείται η αποπομπή του διευθυντή.

Τα σημεία που σοκάρουν είναι αυτά που αφορούν στις μαρτυρίες συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη που κάνουν λόγο για άγριο bullying και βασανιστήρια. Τον Μάρτιο του 2014 υπήρχε μία κλιμάκωση των επεισοδίων με αποκορύφωμα περιστατικό κατά το οποίο ο Βαγγέλης φέρεται να δέθηκε σε καρέκλα και να κλειδώθηκε σε ντουλάπα δωματίου. Σε μία άλλη περίπτωση, σύμφωνα με κατάθεση που έχει στη διάθεσή της η Ασφάλεια Ιωαννίνων, τα καψόνια σε βάρος του περιλάμβαναν όχι μόνο να κλειδωθεί σε ντουλάπα αλλά να κάνει και το «τζουκ μποξ».

«Οι γροθιές, οι μπουνιές και τα σπρωξίδια που αναφέρονται στο πόρισμα είναι τόσα πολλά που απορούμε πως ο Βαγγέλης άντεχε τόσο καιρό στη Σχολή αυτή», αναφέρει στέλεχος του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της Διοικητικής Εξέτασης κατάθεση έδωσε καθηγήτρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία φέρεται να λέει ότι είχε ειδοποιήσει εδώ και περίπου 10 μήνες τη Σχολή για την ψυχολογική επιβάρυνση του 20χρονου από τα πειράγματα των συμφοιτητών του.

Το πόρισμα «καίει» τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και τον επί έξι συναπτά έτη διευθυντή της κ. Κώστα Μάντζαρη. Και αυτό γιατί από την έρευνα προκύπτουν πάρα πολλά περιστατικά βίας με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα οποία ουδέποτε είχαν γνωστοποιηθεί στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή στην Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Μάντζαρης απειλείται άμεσα με αποπομπή από τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής, ύστερα από τη σύγκλιση των αρμόδιων οργάνων που θα αποφασίσουν για την τύχη του. Ο κ. Μάντζαρης φέρεται να έχει δεχθεί τηλέφωνα τα προηγούμενα χρόνια από πολιτικό (ή πολιτικά) πρόσωπα προκειμένου να τύχουν συγκεκριμένοι φοιτητές από την Κρήτη ευνοϊκής μεταχείρισης. Ουδέποτε, ωστόσο, ενημερώθηκαν για αυτά οι Κεντρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα έγινε από βουλευτή το 2013 με σκοπό να μην αποβληθεί από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής φοιτητής, ο οποίος είχε τιμωρηθεί λόγω αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Ο νεαρός αυτός ανήκε σε μία παρέα Κρητικών, οι οποίοι περιγράφονται ως «σκληροί απέναντι σε όποιον συμφοιτητή τους έμοιαζε εσωστρεφής και ήταν ήπιων τόνων».

Δημοσίευση: Μαρτίου 07, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άγριο bullying με γροθιές και ύβρεις. Πόρισμα-σοκ για την υπόθεση Γιακουμάκη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator