ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

0


ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΤΡΙΠΟΛΗΣ κλπ) ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (ΚΙΑΤΟΥ, ΒΕΛΟΥ)

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Ξυλοκάστρου με ψήφισμα που υπέγραψαν και οι τέσσερις συνδυασμοί, αποφάσισε ότι ο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ δέχεται απορρίμματα μόνο από την περιοχή του.
Ουσιαστικά έκλεισε την πόρτα στην μεταφορά απορριμμάτων από άλλους Δήμους συμπεριλαμβανομένων και αυτων της Τρίπολης, του Κιάτου, του Βέλου κλπ.
Σήμερα σ’ όλη την Ελλάδα, προωθείται ως λύση στο θέμα των απορριμμάτων η Τοπική αντιμετώπιση. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου χρειάζεται να προωθήσει το δικό του Τοπικό σχέδιο σε σχέση με τον ΧΥΤΑ.
Ζητάμε να μάθουμε από τον κ. Δήμαρχο αν έχει αλλάξει κάτι από την προηγούμενη Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τον ρωτάμε αν υπάρχουν συνεννοήσεις με τον Δήμαρχο Κιάτου για τη μεταφορά απορριμμάτων του Κιάτου στο Ξυλόκαστρο.
Είναι γνωστό και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά, ότι η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ είναι 12.500 τόνοι το χρόνο και ότι τα απορρίμματα της περιοχής μας φτάνουν τους 11.500 τόνους.
Κατά συνέπεια, θα ήταν παράνομη και τεχνικά αντισυμβατική κάθε σκέψη για μεταφορά των 20.000 τόνων του Κιάτου στο Ξυλόκαστρο.
Προλαβαίνουμε κάθε καλοπροαίρετο, προκειμένου να μην μας απαντήσει μεταφέροντας το «μπαλάκι» στο Υπουργείο. Ενημερωθήκαμε σχετικά, ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση, αφού θα ήταν και παράνομη λόγω μη αρμοδιότητας.
Επίσης, κάνουμε έκκληση να σταματήσει κάθε προσπάθεια από όπου και να προέρχεται, για λήψη απόφασης από τον ΦΟΣΔΑ, για την μεταφορά απορριμμάτων του Κιάτου ή του Βέλου στον ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. Εξάλλου ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ είναι και Δήμαρχος Ξυλοκάστρου, για τον οποίο συνεχίζει να ισχύει η Απόφαση του Σεπτεμβρίου για την μη μεταφορά απορριμμάτων από άλλη περιοχή στο ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΌΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΜΗΣ
ΠΛΟΥΜΙΤΣΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Δημοσίευση: Μαρτίου 24, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator