Από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αιφνιδιάσει με εκλογές

0



Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015, στις οποίες βγήκε νικητής ο Αλέξης Τσίπρας και πλέον ο Πρωθυπουργός έχει και επίσημα τη δυνατότητα πολιτικού αιφνιδιασμού.

Όπως ορίζει το Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί πλέον, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου του 2015, να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για μείζον εθνικό θέμα.

Έως χθες, εκλογές μπορούσαν να γίνουν μόνο με παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ θα ακολουθούσαν διερευνητικές εντολές στα τρία πρώτα κόμματα και εφόσον δεν συγκροτούνταν νέα κυβέρνηση, θα ακολουθούσε σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς και εάν και αυτή απέβαινε άκαρπη, θα σχηματιζόταν υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής έναν από τους Προέδρους των τριών ανωτάτων δικαστηρίων, η οποία και θα οδηγούσε τη χώρα στις εκλογές.

Η δυνατότητα του πρωθυπουργού για εκλογικό αιφνιδιασμό συζητείται ήδη στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

newsbomb.gr
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αιφνιδιάσει με εκλογές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator