Στείλε μας πρώτα τον Χριστοφοράκο!

0


Από τον Θανάση Μαυρίδη

Ο κ. Σόιμπλε δεν δικαιούται να ομιλεί για ευθύνες της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ της Ελλάδας στην αποτυχία του προγράμματος διάσωσης. Όχι γιατί έχει λάθος στην διαπίστωσή του, ότι υπάρχει μία άθλια επιχειρηματική και πολιτική ελίτ, αλλά είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο! Αυτή την σαθρή επιχειρηματική ελίτ, η οποία με την σειρά της στήριξε ό,τι πιο σαθρό υπήρξε στο πολιτικό σύστημα, ήταν δικό τους δημιούργημα! Όταν θα στείλει πίσω στην Ελλάδα σιδηροδέσμιο τον Χριστοφοράκο, τότε τα λόγια του θα έχουν άλλο βάρος. 

Στις άλλες χώρες υπάρχει μεγαλοαστική τάξη που έχει τα χρήματά της και τις επενδύσεις της στην πατρίδα της και ανησυχεί, όπως είναι φυσικό, για την εξέλιξη της Οικονομίας και την τύχη της περιουσίας της. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεγαλοαστική τάξη με αυτά τα χαρακτηριστικά. Στην χώρα αυτή ευδοκίμησαν επιχειρηματικές οικογένειες που ευνοήθηκαν υπερβολικά από το ίδιο το κράτος. Μεταπράτες και έμποροι που έγιναν ζάμπλουτοι απομυζώντας το κράτος. Οι Γερμανοί έχουν πλήρη εικόνα για το τι έχει συμβεί. Αυτοί λάδωναν τους Έλληνες πολιτικούς για να παίρνουν οι γερμανικές εταιρείες τις δουλειές. Αυτοί γιγάντωσαν τους μεταπράτες που έπνιξαν με την δράση τους κάθε υγιή επιχειρηματική προσπάθεια. Τι μας λένε, λοιπόν, τώρα; 

Οι πέντε - δέκα αυτές οικογένειες που λεηλάτησαν το ελληνικό κράτος με τρόπο χειρότερο από εκείνο που το έκαναν στο παρελθόν κατακτητές, έκαναν κι ένα ακόμη μεγαλύτερο κακό: Διέλυσαν κάθε έννοια επιχειρηματικότητας! Ισοπέδωσαν τον όποιον ανταγωνισμό. Κι αυτό διότι δεν άντεχαν στον ανταγωνισμό. Πουλούσαν σε τιμές τριπλάσιες και πενταπλάσιες από άλλες εταιρείες στο εξωτερικό. Αν υπήρχε ανταγωνισμός θα κινδύνευαν να χάσουν την κότα που τους έκανε τα χρυσά αυγά. 

Το τραγικό είναι ότι τα χρήματα που έκλεψαν τα πήγαν στην Ελβετία! Ούτε που σκέφτηκαν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να επενδύσουν, να επιστρέψουν κάτι στην κοινωνία. 

Θα μας πείτε τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την Δικαιοσύνη! Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα διαφθοράς. Έχει συγκρουστεί με συμφέροντα. Αλλά όχι με όλα! Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται η ουσία του θέματός μας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώξει μία παράσταση που θα είναι μόνο για τα μάτια του ελληνικού λαού, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Ή αλλιώς, το τίμημα γα την παράσταση μπορεί να είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με την ωφέλειά του. Αν επιχειρήσουν να φτιάξουν κανόνες ίδιους για όλους, τότε ανοίγουν μία μεγάλη πόρτα ευκαιρίας στην ίδια την χώρα. Αν αντιμετωπίσουν όλες τις υποθέσεις του παρελθόντος με Δικαιοσύνη και φτιάξουν και κανόνες, αυτό θα είναι το τέλειο. 

Αλλά όταν λέμε όλες τις υποθέσεις του παρελθόντος, εννοούμε όλες. Να μην υπάρξουν "φίλοι" και "εχθροί". Φοβόμαστε ότι αυτό δεν θα γίνει. Ότι θα κυνηγηθούν μόνο οι εχθροί των φίλων. Ας μας διαψεύσουν. Με πράξεις και όχι με λόγια! 

Θανάσης Μαυρίδης


ΥΓ: Σύντροφε Αλέξη. Είναι αλήθεια ότι στελέχη και βουλευτές του κόμματος προσφέρθηκαν να μεταφέρουν σε ελληνικές τράπεζες τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό;

Πηγή:www.capital.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 29, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στείλε μας πρώτα τον Χριστοφοράκο!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator