Εθνική ανάγκη: Να απαλλαγεί η Ν.Δ. από τον κ. Σαμαρά

0


Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

Αντιτάχθηκα με διαπιστώσεις και με επιχειρήματα στην εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της χώρας. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη. Και είτε είναι κοινωνικά αφελείς, είτε αγιάτρευτα φανατισμένοι, είτε έχουν συγκεκριμένα άνομα συμφέροντα εκείνοι που βιάζονται να τον πολεμούν εξ αρχής, πριν καν ανακοινωθεί η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλους μας. Καθίσταται πλέον επιτυχία της χώρας και οφείλουμε όλοι και όλες να την ευχόμαστε και να τη βοηθάμε, επαινώντας τα θετικά σημεία και κατακρίνοντας τα αρνητικά.

Ωστόσο, η δημοκρατία απαιτεί εναλλακτικές λύσεις. Και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στις διαπιστώσεις μου, ήταν ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον έφερε στην εξουσία η ανικανότητα και η φαυλότητα του απελθόντος πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς απέδειξε ότι ένας ακροδεξιός σαν αυτόν δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη δημοκρατία, ούτε τα συμφέροντα της μεσαίας τάξης, που είναι η ραχοκοκαλιά της. Στις 2/10/2013 έγραφα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ άρθρο, με τίτλο «Η καταστροφή της μεσαίας τάξης». Κανένα άρθρο, όμως, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη φορομπηχτική πολιτική του κ. Σαμαρά, που δεν ένιωσε ποτέ την αγωνία του νοικοκύρη, που του απαιτούσε να πληρώνει φόρο για πλασματικές περιουσίες, με χρήματα που δεν είχε να καταβάλει. Και αυτά τα χρήματα τα ήθελε όχι για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά για να ψηφοθηρεί με πρόωρες συντάξεις και προνόμια. Στη συνέχεια, μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές απεκάλυψε, μέσα στον πανικό του, τον αληθινό εαυτό του, με διορισμό λαϊκιστών και ακροδεξιών στην κυβέρνηση. Ύστερα βγήκε από αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ, πλειοδοτώντας σε παλικαρισμούς απέναντι στους εταίρους μας, με αποτέλεσμα να αιωρείται ακόμα η αξιολόγηση που έπρεπε να είχε τελειώσει τον Σεπτέμβριο. Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, η προκλητική παρέμβαση στη δικαιοσύνη (στον «παναθηναϊκάκια» εισαγγελέα, και όχι μόνο) για ωμή παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων βουλευτών της «Χρυσής Αυγής», με στόχο την υφαρπαγή ψήφων της. Ο κ. Σαμαράς νιώθει συγγενής με αυτό το κόμμα και δεν ανέχεται να χάνει ψήφους από αυτό. Το πολέμησε με τα ίδια αθέμιτα μέσα. Είναι ένας από αυτούς του περιβόητου «δικτύου 21» που διαπαιδαγώγησαν την ελληνική κοινωνία στις αξίες του εθνολαϊκισμού.

Τα στελέχη της Ν.Δ. που, πέρα από την προσωπική τους καριέρα, πονάνε τον τόπο, έχουν καθήκον να κάνουν ό,τι μπορούν για να απαλλάξουν το κόμμα τους από τον κ. Σαμαρά. Αλλιώς, ενδεχόμενη αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να παραχωρήσει στους πολίτες τα υπεσχημένα -που είναι το πιο πιθανό επειδή τα υπεσχημένα είναι πολλά- θα έχει ως φυσιολογική συνέπεια την πτώση του και την άνοδο της «Χρυσής Αυγής». Η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι δεν είναι τυπική δυτική κοινωνία. Δεν απεχθάνεται τη σβάστικα και το ναζισμό, που απεχθάνεται ακόμα και η Μαρίν Λεπέν. Και αν δεν βρει άλλη εναλλακτική λύση (όπως βρίσκουν οι κοινωνίες των δυτικών δημοκρατιών), δεν θα διστάσει να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο τη «Χρυσή Αυγή», αλλά και μορφώματα όπως του Βασίλη Λεβέντη που είδαμε ξαφνικά να αποκτούν υπόσταση. Η απαλλαγή της Ν.Δ. από τον κ. Σαμαρά είναι εθνική ανάγκη.

Διονύσης Γουσέτης είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 29, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εθνική ανάγκη: Να απαλλαγεί η Ν.Δ. από τον κ. Σαμαρά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator